friptură
fot. pixabay.com

De obicei alegem aparatele de bucătărie foarte atent. Vrem să fie nu numai durabile, ci și ecologice și sigure pentru sănătatea noastră. Avem aceleași așteptări și în ceea ce privește tigaia. Răspunsul la astfel de nevoi ale stăpânului casei, sunt tigăile din ceramică, adică cele cu acoperire ceramică. Sunt un echipament al bucătăriei grozav, solid, dar numai dacă avem grijă de ele în mod corespunzător. O îngrijire corectă va face ca tigaia ceramică să îți servească mulți ani. Prăjim clătite pufoase, carne aromata si legume crocante pe ea. Vezi cum diferă tigaia ceramică de una obișnuită.

Tigăile ceramice ale producătorilor sunt prezentate ca fiind ecologice, sigure și dietetice. Aceste proprietăți se datorează acoperirii lor. Sunt fabricate din minerale și argilă, care este trasă la o temperatură foarte ridicată de aproximativ 1250 grade Celsius. Datorită acestui lucru, tigăile din ceramică sunt extrem de rezistente. Suprafața netedă înseamnă că produsele alimentare nu se lipesc de ea, iar tratamentul termic în sine poate avea loc chiar și la o temperatură de 400 de grade C.

De ce merită să cumperi tigaie ceramică?

Despre avantajele unei tigăi ceramice se vorbește des. Susținătorii acesteia, subliniază mai presus de orice, natura ecologică a acestei ustensile de bucătărie. Cu toate acestea, se dovedește că acestea nu sunt singurele calități ale unei tigaie acoperite cu ceramică. Principalele sunt:

  • Încălzirea uniformă, ceea ce înseamnă că mâncarea este încălzită în mod egal în fiecare loc;
  • Păstrează căldura timp îndelungat, astfel încât, după gătire, nu este necesar să o mențineți la foc mic timp îndelungat, pentru a menține căldura; datorită acestui fapt poți economisi și consumul de energie necesar tratamentului termic;
  • Acestea afectează pozitiv gustul mâncării preparate și lipsa reacției acoperirii ceramice cu orice ingrediente;
  • O gamă largă de modele de tigăi ceramice; producătorii de ustensile de bucătărie le propun atât pe cele care funcționează pe sobe electrice, cât și pe cele tradiționale; poți cumpăra, de asemenea, tigăi ceramice pentru plite cu inducție.

Cum să folosești tigaia ceramică?

Imediat după cumpărare (înainte de prima utilizare), tigaia ceramică trebuie să fie spălată cu apă caldă și puțin lichid de spălat, apoi șters cu o cârpă moale. Apoi tigaia se încălzește timp de 30 de secunde și după ce se scoate de pe foc, se toarnă o lingură de ulei vegetal pe ea. Grăsimea se freacă cu un prosop de hârtie pe toată suprafața vasului. Acest proces de îngrijire a tigăii trebuie repetat la fiecare câteva luni, pentru a se asigura că durează mai mult.

Cum să prăjești pe tigaia ceramică?

Prăjitul într-o tigaie cu o acoperire ceramica necesita grăsime. Datorită acestui fapt, produsele nu se vor lipi de tigaie. Într-o tigaie ceramică, se prăjește la temperaturi medii și joase, datorită căreia vasul este protejat împotriva supraîncălzirii și evită arderea și prăjire slabă a alimentelor. Când utilizezi tigăi ceramice pe o sobă cu gaz, reglează dimensiunea flăcării pe diametrul tigăii. Flacăra focului nu trebuie să acopere pereții, altfel se poate produce decolorarea și deteriorarea mânerului. Când prăjești într-o tigaie ceramică, folosește ustensile de bucătărie din lemn sau silicon care nu îi vor zgâria fundul.

Tigaia ceramica conferă alimentelor culoarea aurie. Este recomandat să o folosești pentru prăjirea peștilor și legumelor, dar o poți folosi și pentru tratarea termică a cărnii. Dacă este rezistentă la temperaturi foarte ridicate. Bucătarii profesioniști folosesc cratițe ceramice.

Cum să cureți tigaia ceramică?

utilitate
fot. pixabay.com

Tigaia ceramică nu trebuie spălată într-o mașină de spălat vase și nici cu detergenți agresivi pentru îngrijire. Din cauza lor, ceramică poate fi deteriorată. Tigaia ceramică trebuie spălată numai după ce s-a răcit complet cu ajutorul apei calde, a lichidului de spălat vase și a unei cârpe moi sau a unui burete moale. Resturile de alimente uscate sau arse trebuie înmuiate în apă înainte de spălare – nu pot fi răzuite pe suprafața tigăii. După spălarea tigăii, șterge-o bine – acest lucru te va asigura că nu există pete și sedimente din apă și piatră în tigaie. Tigaia din ceramică poate fi păstrată în dulapurile de bucătărie standard, dar ar trebui să eviți plasareaz unei farfurii peste ea. O astfel de depozitare duce la distrugerea învelișului ceramic. Dacă nu ești capabil să depozitezi tigaia în mod diferit, atunci merită să plasezo tampoane de pâslă pe partea de jos a tigăii, ceea ce va împiedica zgârierea excesivă a învelișului.

Tigaie ceramică sau tigaia de teflon?

Principala concurentă a tigăii ceramice este cea din teflon. Ambele au avantajele lor. Ceea ce le leagă este rezistența ridicată la temperaturi foarte ridicate, suprafața netedă și antiaderentă. Cu toate acestea, se dovedește că tigăile diferă unele de altele. Diferența este în primul rând în preț – tigăile din ceramică sunt mai scumpe decât cele din teflon. În plus, sunt mai sigure, deoarece ingredientele potențial dăunătoare nu sunt utilizate în producția de tigăi ceramice. Tigăile ceramice sunt, de asemenea, mult mai durabile decât cele din teflon – nu se tem de zgârieturi și daune mecanice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here