Sucul de varză
fot.pixabay.com

 

Varza este una dintre legumele mai puțin apreciate. Este asociată cu alimentele greu de digerat, de exemplu, bigosul. Cu toate acestea, se dovedește că, atunci când este consumată corect, afectează pozitiv sănătatea și funcționarea întregului corp. Unul din derivatele sănătoase ale verzei este sucul acestei legume. Îl poți cumpăra din magazin sau îl poți pregăti singur. Descoperiți proprietățile sucului de varză.

Sucul de varză se prepară în principal din soiul de legume albe. Poate fi făcut din fructe proaspete și varză. Are multe proprietăți benefice pentru sănătate. Puteți consuma sucul de varză dacă doriți să rămâneți sănătoși sau să tratați unele boli.

Valoarea nutritivă a sucului de varză

Proprietățile nutritive ale sucului de varză depind de legumele din care a fost preparat. Proprietățile acestuia diferă dacă a fost preparat din varză proaspătă sau murată. Este demn de remarcat însă că sunt asemănătoare între ele. Sucul de varză proaspătă este folosit totuși pentru un set diferit de afecțiuni decât sucul de varză murată. Valorile nutritive pe care le găsim în sucul de varză sunt în primul rând depozite mari de antioxidanți, adică polifenoli care combat radicalii liberi. În plus, sucul de varză este bogat în vitamine C, E, carotenoide, glucozinolați. Un set similar de vitamine și minerale poate fi găsit în sucul de varză chinezească și varza roșie.

Sucul de varză
fot.pixabay.com

Beneficiile sucului din varză crudă pentru sănătate

Sucul de varză este consumat de obicei pentru a preveni anumite afecțiuni. Este recomandat sa fie consumat regulat:

  • Anti cancer – sucul de varză reduce la minimum riscul de cancer la sân, plămâni, prostată și stomac; proprietățile sale în această zonă rezultă din prezența antioxidanților și a glucozinolaților în suc;
  • Boli intestinale și stomacale – sucul de varză îmbunătățește și reglează sistemul digestiv; medicina populară recomandă utilizarea lui pentru constipație;
  • Anti-îmbătrânire – sucul de varză este renumit pentru efectele sale cosmetice; antioxidanții conținuți în suc întârzie îmbătrânirea pielii, afectează pozitiv pielea – o fac fermă și elastică, precum ajută și la regenerarea acesteia;
  • Antiinflamatoare – vitamina U și glucozinolatele conținute în sucul de varză sunt antiinflamatorii;
  • dureri de cap;
  • Boli cardiovasculare;
  • Dezintoxicarea corpului.

Beneficiile sucului din varză murată pentru sănătate

Sucul din varză murată este un remediu eficient pentru a combate mahmureala. Acțiunea sa în acest sens se bazează pe eliminarea toxinelor din organism, protejarea ficatului și suplimentarea deficiențelor de vitamine B și C. De asemenea, se recomandă consumarea sucului din varză murată în tratarea toxiinfecțiilor alimentare și în timpul și imediat după tratamentul cu antibiotice. Beneficiile pentru sănătate ale sucului de varză murată sunt:

  • Digestie îmbunătățită;
  • Prevenirea în zona secreției de acid gastric;
  • Protecția ficatului;
  • Prevenirea cancerului gastric și duodenal;
  • Sprijin în tratamentul bolilor ulcerului peptic și al bolilor.

Este important de știut, că sucul din varză murată este recomandat tuturor- este recomandat să fie consumat chiar și de femeile însărcinate.

Sucul de varză pentru slăbire

Se vorbește mult despre proprietățile de slăbire ale sucului de varză. Acestea apar de fapt și sunt asociate cu protecția sistemului digestiv și nivelarea acidificării organismului. Sucul de varză are, de asemenea, un efect laxativ care ajută la reducerea greutății. Cu toate acestea, la o dietă de slăbire, sucul de varză trebuie utilizat cu moderație – o cantitate prea mare poate cauza deshidratarea.

Sucul de varză
fot.pixabay.com

Dozarea sucului de varză

Doza și orele de consum ale sucului de varză depind de efectele pe care doriți să le atingeți. Consumul de suc pe stomacul gol și după cină ajută la îmbunătățirea imunității și susține flora bacteriană din intestine. Băutura pe stomacul gol este recomandată pentru profilaxie și ca tratament de întinerire. Doza recomandată este de 100-200 mililitri de suc în 3-4 doze zilnice. Merită să ne amintim că industria farmacologică propune suc de varză uscat prin congelare, adică cel din tablete. Suplimentul trebuie luat conform instrucțiunilor producătorului.

Cum să preparați sucul de varză?

Sucul de varză poate fi preparat într-un aparat pentru prepararea sucurilor sau storcător – primul este considerat mai bun. Mai simplu, sucul poate fi preparat cu o strecurătoare și un blender. Pentru a face acest lucru, îndepărtați inima verzei, apoi tăiați varza în bucăți mici și amestecați cu apă în cantități mici. Băutura se strecoară printr-o strecurătoare. Cel mai bine este să o bei proaspătă.

Sucul din varză murată se prepară adăugând apă și o linguriță de sare în lichidele produse în mod natural. Băutura este turnată într-un borcan și pusă deoparte 72 de ore, după care este gata de consum.

Sucul de varză, fie că este proaspăt sau murat, este un remediu cunoscut pentru multe boli. Medicina naturală o folosește de secole. Popularitatea sa se datorează nu numai proprietăților sale mari de promovare a sănătății, ci și prețului scăzut. Sucul de varză din magazin poate fi cumpărat pentru doar câțiva zloți. Este un produs disponibil în general. Îl puteți cumpăra aproape în fiecare supermarket. Așa că haideți să testăm puterea băuturii de varză. Efectele consumului de suc de varză vor fi vizibile după o săptămână de tratament. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că sucul nu trebuie consumat prea mult timp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here