Ridichea
fot.pixabay.com

Ridichea este o legumă populară care se așează adesea pe mesele noastre. Suntem încântați să o adăugăm la sandvișuri sau salate. Inclusiv ridichea pe care o adăugați în dieta dvs. zilnică, merită să știți ce proprietăți de sănătate poartă. Se pare că, ridichea este o sursă valoroasă de vitamine și minerale care contribuie la menținerea tensiunii arteriale adecvate și stimulează pofta de mâncare. Totuși, acestea nu sunt singurele proprietăți ale ridichiei, aceasta fiind utilizată nu numai în medicină, ci și în cosmetică. Află efectele consumării ridichiei și vezi la ce afecțiuni te poate ajuta.

Ridichea este o legumă deja cunoscută în antichitate. A fost consumată în Egipt și Grecia. Proprietățile ei de sănătate au fost descoperite și acolo. Ridichile au fost considerate un remediu natural pentru îmbunătățirea digestiei, a memoriei și a vederii.

Valorile nutritive ale ridichiei

Ridichea este numită regina nou-născuților, adică a legumelor tinere recoltate primăvara. Astăzi, însă, ridichile pot fi cumpărate tot anul și se poate profita de nutrienții pe care îi conține în orice perioadă. Ridichea este bogată în vitamine și minerale. Compoziția sa include vitamine din grupa B. K, C, beta-caroten și acid folic. Ridichea este, de asemenea, o sursă de minerale importante pentru organism, precum calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier, sodiu și zinc. În plus, în ridichie există straturi mari de fibre dietetice.

Ridichea
fot.pixabay.com

Conținutul caloric al ridichiei

Ridichea este o legumă care trebuie inclusă în dieta de reducere a greutății. Este săracă în calorii – 100 g conține doar 16 calorii. Cu toate acestea, nu uitați că toată lumea poate să consume ridiche. Datorită conținutului ridicat de acizi organici și glicozide, leguma nu trebuie să găzduiască persoanele cu ulcer gastric și duodenal, enterită și inflamație hepatică.

Proprietățile sănătoase ale ridichiei

Proprietățile de sănătate ale ridichiei sunt cunoscute de secole. Anticii le foloseau. Ridichea în dietă:

  • Promovează digestia – ridichea este un remediu natural pentru tulburările sistemului digestiv; proprietățile sale includ apetitul și digestia, suportul hepatic și colagoga; se recomandă consumul de ridichie în caz de probleme hepatice, anorexie, indigestie și fermentație intestinală;
  • Vindecă tusea – acțiunea ridichii este expectorantă, așa că puteți ușura tusea obositoare care însoțește bolile bronșice și astmul;
  • Ajută la ameliorarea bolilor și simptomelor de pietre la rinichi, rahitism, anemie, artrită, demineralizare, reumatism;
  • Bactericid și antifungic;
  • Reglează nivelul tensiunii arteriale – ridichea este recomandată în primul rând persoanelor cu tensiune ridicată; nivelul său este reglat datorită potasiului conținut;
  • Întărește părul și unghiile – pentru a îmbunătăți starea părului și a unghiilor, merită să consumați ridichie în fiecare zi; va preveni căderea părului și ruperea unghiilor; Compușii cu sulf care au proprietăți de înfrumusețare vor fi responsabili pentru acest lucru.

Ridichea în bucătărie

Ridichea este cel mai adesea mâncată crudă – proaspătă. Leguma poate fi cumpărată în magazin tot anul sau cultivată acasă. Creșterea ridichilor nu este dificilă. Poate fi cultivată într-un ghiveci de pe balcon sau la geamul de la bucătărie. Durata de așteptare a recoltei este de 3 săptămâni. Trebuie amintit că ridichea este o legumă instabilă, se usucă rapid, de aceea nu poate fi păstrată prea mult timp. Cel mai bine este să o consumi în 2 zile după ce a fost scoasă din pământ. Este bine să o țineți la frigider.

Ridichea tănără pot fi consumată împreună cu frunzele sale, care au un gust delicat și bogat în nutrienți. Ridichea mai veche se consumă fără frunze. O puteți adăuga la sandvișuri, brânza de vaci, iaurt, salate. Ridichiile pot fi, de asemenea, o gustare scăzută în calorii. Interesant este faptul că ridichile pot fi servite ca masă pricipală – fierte și gătite, servite cu sos béchamel sau sub formă de supă cremă.

Ridichea în dieta femeilor însărcinate și care alăptează

Nutriționiștii nu sunt de acord cu privire la siguranța consumului de ridiche în sarcină. Unii interzic complet consumul acestei legume, alții recomandă accesul la o astfel de legumă numai din culturi naturale, fără substanțe chimice și îngrășăminte agricole. Este de asemenea sensibilizat că unele ridichi pot conține prea mult nitrați, ceea ce este rău pentru sănătate și nu doar pentru femeile însărcinate. Pentru a evita includerea nitraților nocivi în dietă, se recomandă să alegeți ridichea cu frunze verzi, nedecolorate. Ridichiile proaspete și bune ar trebui să aibă, de asemenea, pielea netedă, fără mucegai și semne de putregai. După ce le aducem din magazin, trebuie spălate și păstrate la frigider într-un bol cu apă. Nu este recomandat să le păstrați în ambalaje bine închise, deficiența de oxigen accelerează transformarea nitraților în nitriți nocivi.

Firicele de ridichi

Pentru a mânca sănătos, nu trebuie să consumi doar ridichea în sine, ci și firicelele acesteia. Sunt acestea, unele dintre cele mai sănătoase alimente. Conțin substanțe nutritive valoroase. Firicelele de ridichi au un gust intens, picant. Sunt niște lăstari tineri de ridiche, bogate în acid palmitic și stearic. De asemenea, conțin cantități mari de vitamina C, grupa B, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan și fosfor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here