tipuri
fot. pixabay.com

Mierea naturală este un leac pentru aproape orice. Susține tratamentul multor boli și afecțiuni și, de asemenea, sprijină îngrijirea frumuseții. Mierea este apreciată atât de medicină, cât și de produsele cosmetice. Cu toate acestea, merită să ne amintim că poți cumpăra mai multe tipuri de miere naturală din magazine. Fiecare dintre ele nu numai că are un gust și aspect diferit, dar are și proprietăți diferite. Descoperă tipurile de miere și proprietățile sale nutritive și medicinale.

Borcanele cu diferite tipuri de miere pot fi găsite pe rafturile magazinelor. Toate au numeroase proprietăți de vindecare și cosmetice. Efectele care favorizează proprietățile vindecătoare ale mierii sunt cunoscute de secole. Chiar și anticii o foloseau. Proprietățile mierii depind, în primul rând, de plantele din care albinele colectează nectarul, miezul de miere sau polenul. Pe această bază se distinge mierea de nectar, miere naturală sau nectar.

Miere de salcâm

Mierea de salcâm este cea mai populară și cel mai des aleasă specie. Poate fi recunoscută prin culoarea sa ușoară, aproape incoloră. Caracteristica sa este faptul că se cristalizează lent. Mierea de salcâm este un îndulcitor excelent, care poate fi adăugat la băuturi, mâncăruri și deserturi. Este făcut din flori de salcâm.

Proprietățile mierii de salcâm sunt diuretice, coleretice, antiinflamatorii. De asemenea, sprijină tratamentul bolilor tractului urinar, rinichilor, sistemului cardiovascular și digestiei. Gustul său este dulce, delicat, ușor blând și acru. Pentru ca mierea să-și păstreze proprietățile, trebuie păstrată într-un loc uscat și întunecat, la o temperatură de 8-18 grade Celsius.

Miere multifloră

Mierea multifloră este un amestec de nectare preluate din diverse specii de copaci, flori și culturi. Acesta este unul dintre cele mai populare soiuri de miere. Acest tip de miere poate fi recunoscută prin crema sa palidă, uneori de culoaree asemănătoare cu ceaiul, aroma puternică ca ceara și gustul ușor și dulce.

Miere de tei

salcâm
fot. pixabay.com

Cea mai bună aromă de miere este cea de tei. Este dulce, ușor picantă și amară. În starea sa lichidă, are o culoare verde-aurie sau chihlimbar deschis. Mierea de tei este recomandată ca aditiv la perfuziile diaforetice, stimulând glandele sudoripare și curățând organismul de toxine. Mierea naturală de tei este folosită pentru tratarea infecțiilor sezoniere, cum ar fi răcelile.

Miere de rapiță

Mierea de rapiță conține substanțe cu efecte anti-cancer, anti-bacteriene și anti-oxidative. Mierea conține, de asemenea, multe vitamine și minerale. Poate fi recunoscut după culoarea sa deschisă, consistență de cremă, culoarea albă și aroma și aromă delicată a florilor de rapiță. Gustul mierii de rapiță este dulce și chiar blând.

Miere naturală

Mierea naturală este cea care nu provine din nectarul florilor. Albinele o creează dintr-o secreție lipicioasă, care se găsește în frunzele copacilor sub formă de picături. Mierea naturală se distinge prin culoarea sa maro închisă, uneori chiar neagră. Gustul mierii naturale depinde dacă a fost făcut din foioase sau conifere. Prima este blândă și delicată, al doilea tip de miere ușor rășinos, dulce și blând.

Miere de hrișcă

Mierea închisă, aproape neagră este mierea de hrișcă. Are o aromă intensă și plăcută a florilor de hrișcă, iar gustul său este ascuțit, dulce și ușor arzător. În mierea de hrișcă găsim cantități mari de rutină, care ajută la sigilarea vaselor de sânge și acționează ca un antioxidant. În plus, mierea de hrișcă este recomandată pentru colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială, ateroscleroză și obezitate.

Miere manuka

Mierea de manuka este cea mai scumpă și cea mai apreciată miere. Provine de tufe de ceai, care cresc în Noua Zeelandă și Australia. Mierea de manuka reală se remarcă prin culoarea sa maro închisă și textura densă și netedă. Gustul său este, de asemenea, caracteristic – ușor pământesc, care amintește de planta Calluna vulgaris. Proprietățile mierii de manuka sunt construirea imunității naturale, protejarea sistemului digestiv, susținerea tratamentului ulcerelor și a bolilor digestive. Mierea din Noua Zeelandă are, de asemenea, proprietăți antifungice și antibacteriene, astfel încât poate fi folosită ca pansament pentru răni și umflături.

Miere cu flori de porumb

Mierea de porumb este recunoscută prin culoarea sa galben-verzuie, aroma intensă și aroma puternică a florilor de porumb. Proprietățile sale includ tratamentul inflamației și stimularea secreției de urină. Mierea de flori de porumb este folosită și pentru ameliorarea simptomelor bolilor pielii, ochilor, rinichilor și ale tractului urinar.

Miere de phacelia

Mierea de phacelia este un tip de miere mai puțin cunoscut. Este recomandat pentru scăderea tensiunii arteriale, creșterea imunității și profilactic împotriva infecțiilor tractului respirator superior. Mierea de phacelia este antiseptică. Gustul său este delicat, ușor acid și galben.

Miere de arțar

O vom recunoaște prin culoarea sa întunecată și aroma ușoară de caramel. Mierea de arțar este miere de primăvară. Este bogată în vitamine, săruri minerale și zahăr. Proprietățile sale sunt curățarea și tonifierea, precum și creșterea imunității.

Miere de lavandă

Mierea de lavandă este formată din flori mici albastre și purpurii cu frunze înguste. Are culori de la crem pal până la nuanțe aurii. Aroma sa seamănă cu florile de lavandă cu un indiciu de amărăciune. Aroma mierii de lavandă este ușor picantă. Proprietățile acestui tip de miere sunt anestezia, calmarea, împiedicarea creșterea bacteriilor și ciupercilor, susținerea digestiei.

Mierele enumerate sunt doar câteva dintre cele pe care le putem găsi pe rafturile magazinelor. Alte specii populare sunt, de exemplu, miere de zmeură, miere de pădure, miere de păpădie, miere de aur, miere de portocale, miere de cimbru și mierea de varză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here