slăbire
fot. pixabay.com

Migdalele sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente. Acestea sunt denumite ca fiind o mâncare grozavă. Acestea conțin multe valori nutritive și, prin urmare, au multe proprietăți de promovare a sănătății. Deși sunt extrem de calorice, migdalele sunt o componentă importantă a dietelor de slăbire, meniul femeilor însărcinate sau al persoanelor cu colesterol crescut și care suferă de diabet. Descoperă proprietățile migdalelor și vezi de ce ar trebui să le mănânci.

Migdalele sunt semințe de migdale. Acestea provin din regiunea Orientului Mijlociu. Astăzi, migdalele cu răspândire scăzută cresc și în Mediterana, Caucaz, Portugalia, Elveția și California. Migdalele sunt disponibilă în două soiuri: dulce și amară. În magazine, vom găsi migdale derivate din migdale dulci. Uleiul de marțipan și migdale va fi, de asemenea, obținut din aceste semințe. Migdalele amare consumate în cantități mari pot duce la otrăvire – conțin otravă puternică, amigdalină. De aceea, migdalele amare sunt utilizate în principal în industria farmaceutică.

Proprietăți nutritive ale migdalelor

Migdalele sunt așa-numita mâncare grozavă. Acest lucru se datorează vitaminelor și mineralelor pe care le conțin. Datorită faptului că, conțin multe proteine, sunt recomandate vegetarienilor și persoanelor care mănâncă cantități mici de carne. Migdalele sunt, de asemenea, o sursă valoroasă de acizi grași nesaturați și fibre insolubile. În plus, găsim în ele magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, vitamina E, grupa V, fenilalanină.

Trebuie amintit că, în ciuda valorii nutritive excepționale, migdalele sunt alimente extrem de multe calorii. Până la 50% sunt făcute din grăsimi, ceea ce înseamnă că în 100 g de migdale vom găsi până la 590 de calorii. Prin urmare, nutriționiștii recomandă să mănânci maxim 30 de bucăți de migdale pe zi. O cantitate mai mică trebuie consumată de către persoanele, care urmează o dietă de slăbire.

Mănâncă migdale – merită!

slăbire
fot. pixabay.com

Datorită vitaminelor, mineralelor, grăsimilor și aminoacizilor, migdalele au beneficii mari pentru sănătate. Consumul lor obișnuit este de așteptat să aibă un efect pozitiv asupra funcționării întregului corp, în primul rând asupra sistemului nervos. Cele mai importante proprietăți de sănătate ale migdalelor sunt:

  • Reducerea riscului de ateroscleroză – este demonstrat că migdalele din dietă îmbunătățesc activitatea sistemului cardiovascular; consumul acestora în doză de 3 linguri pe zi, înseamnă scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației; în plus, acizii grași nesaturați și vitamina E consolidează și relaxează vasele, reduc presiunea, reduc coagulabilitatea sângelui și limitează formarea plăcii aterosclerotice; toate acestea previn apariția aterosclerozei, a inimii contractate, a cheagurilor de sânge, a AVC și a bolilor coronariene;
  • Acestea reduc riscul de diabet – migdalele ar trebui incluse în dieta persoanelor cu așa-numitele simptome pre-diabet și cei care riscă să dezvolte diabet; studiile au arătat că migdalele reduc rezistența la insulină, precum și nivelul scăzut al colesterolului rău; efectul anti-diabetic al migdalelor rezultă și din vitamina E și acizi grași nesaturați;
  • Te ajută să slăbești – în ciuda faptului că migdalele conțin cantități mari de grăsimi și calorii, cele mai multe diete de slăbire nu se pot descurca fără ele; aceste nuci sunt destinate să sprijine îngrijirea figurii; consumate cu moderație, permit arderea mai ușoară a grăsimilor pe stomac și picioare; Proprietățile de slăbire ale migdalelor se datorează faptului că suprimă foamea și oferă o senzație de sațietate, pentru o lungă perioadă de timp; migdalele conțin și grăsimi sănătoase, fibre și proteine, care au un impact semnificativ asupra reducerii greutății;
  • Ele îmbunătățesc activitatea creierului – vitamina E conținută în migdale este responsabilă pentru întărirea conexiunilor dintre neuronii din creier; acest lucru reduce riscul de deteriorare a celulelor creierului. Procesul de creare a neuronilor noi este stimulat și șansele de a dezvolta Alzheimer sunt reduse; vitamina B2 afectează, de asemenea, buna funcționare a creierului și a sistemului nervos; proprietățile sale includ consolidarea memoriei și a concentrării, creșterea funcțiilor cognitive și îmbunătățirea stării de spirit;
  • Protejează-ți vederea – vitamina B12, care poate fi găsită în migdale, influențează organul vederii; sarcina sa este de a proteja vederea împotriva bolilor, cum ar fi cataracta;
  • Crește imunitatea – consumul regulat de migdale întărește sistemul imunitar și crește imunitatea naturală; acest lucru ajută la evitarea infecțiilor sezoniere, de exemplu, răcelile; în plus, dieta cu migdale accelerează vindecarea rănilor și leziunile de acnee, îmbunătățește aspectul părului și al unghiilor.

Cum să mănânci migdalele?

Pentru a profita din plin de proprietățile migdalelor, este recomandat să le consumi crude și să le înmoi în apă înainte. Trebuie amintit că expunerea migdalelor la temperaturi ridicate, de exemplu în timpul prăjirii, distruge vitamina E și transformă acizii grași nesaturați în grăsimi trans nocive.

Migdalele din bucătărie sunt utilizate pe scară largă. Le poți presăra pe deserturi, de exemplu fructe prăjite. Tocate reprezintă un plus gustos față pentru diverse prăjituri. Cofetăria folosește și fulgi de migdale, cu care decorează prăjituile.

Merită să ne amintim că migdalele sunt un plus nu numai la deserturi. Vor funcționa bine în salate, de exemplu, cu pui. De asemenea, pot fi servite în combinație cu conopidă și brânză sau folosite ca acoperire de pește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here