Colorată, gustoasă, acidulată – Coca-Cola este băutura pe care o alegem de cele mai multe ori. Este cunoscută de ani buni și este un adevărat icon al modului de viață american. Astăzi, Coca-Cola este cunoscută în toată lumea. Popularitatea sa a dus la efectuarea multor cercetări cu privire la modul în care coca-cola acționează asupra corpului uman. Rezultatele au fost interesante. S-a dovedit că băutura are un efect extrem de nociv asupra organismului uman. De aceea, Coca-Cola este numită tot mai des moarte albă. Iată întregul adevăr despre Coca-Cola.
Coca-Cola este o băutură americană, inventată în 1886. Aceasta a fost creată pe baza de nuci de cola și frunze de coca. Rețeta băuturii a fost dezvoltata de un farmacist din Atlanta, JS Pemberton. Inițial, Coca-Cola nu a câștigat prea multă popularitate în rândul beneficiarilor, doar la sfârșitul secolului al XIX-lea eforturile de marketing au fost un adevărat succes. Astăzi, oamenii din toată lumea consumă Coca-Cola. Băutura este disponibilă în multe tipuri. Cunoaștem, printre altele, versiunea sa clasică, cireșe, vanilie, zero, life, etc. Coca-Cola a apărut în Polonia în 1957. Aceasta a fost prezentată pentru prima la Târgul de la Poznań.
Coca-Cola – zahăr în apă?
Rețeta Coca-Cola este strict confidențială și protejată de lege. Foarte puțini oameni știu lucruri exacte despre această băutură. Despre compoziția coca-cola putem afla de pe eticheta băuturii. Contrar aparențelor, aceasta ne spune multe, iar concluziile care se trag nu sunt tocmai pozitive. Conform declarațiilor producătorului, 100 ml coca-cola conțin 43 de calorii, inclusiv 10,6 zahăr. În plus, băutura se bazează și pe cofeină , colorant E 150d, acid ortofosforic, dioxid de carbon și benzoat de sodiu. Ingredientele conținute de coca-cola nu oferă nicio valoare nutritivă și, în plus, pot fi foarte dăunătoare.
Coca-cola este dăunătoare?
În ceea ce privește pericolele băuturii Coca-Cola acestea se referă, în primul rând, la zahărul găsit în băutură. Coca-Cola poate crește glicemia. Consumul regulat contribuie, de asemenea, la formarea găurilor și a cavităților și, de asemenea, distruge smalțul. Cum afectează alte ingrediente ale Coca-Cola sănătatea?
- Colorant E 150d – această substanță este responsabilă pentru culoarea întunecată a Coca-Cola; cantitățile mari ale acesteia influențează negativ metabolismul, provoacă hiperactivitate și reduc (sau provoacă dispariția completă) testosteronul în corpul masculin;
- Acid ortofosforic – îl găsim nu numai în Coca-Cola, ci și în îngrășăminte; elimină calciul, magneziul și zincul din organism și duce la deficiențe ale acestor substanțe; acidul poate interfera și cu unele dintre procesele organismului;
- Cofeina – consumată în cantități excesive afectează memoria pe termen lung și provoacă dependență; cofeina în combinație cu zahărul și acidul ortofosforic afectează și organismul; aceasta poate duce la acidoză metabolică.
Ce se întâmplă în organism după ce beți Coca-Cola?
Corpul reacționează extrem de intens la consumul de Coca-Cola. Modificările au loc doar la câteva minute după consumarea băuturii și durează până la o oră.
- La 10 minute după ce beți Coca-Cola – prin consumul unei sticle de băutură, livrezi 7 cuburi mari de zahăr în corp; afectează metabolismul și calciul, ceea ce poate provoca osteoporoza structurii osoase și a dinților; în plus, poate duce la multe boli periculoase;
- La 20 de minute de la consumul de Coca-Cola – în acest timp nivelul glicemiei crește rapid; acest lucru provoacă o muncă intensă a pancreasului, care produce cantități mari de insulină; în acest fel, organismul poate converti excesul de zahăr în grăsimi care sunt mai ușor absorbite de organism; grăsimea este depozitată sub formă de globule, care pe termen lung iau forma de celulită; trebuie să ne amintim că excesul de glucoză din sânge care persistă mult timp afectează întregul corp și este tratat ca o otravă mortală;
- 40 de minute după ce beți Coca-Cola – cea mai mare parte a băuturii este deja absorbită de organism; în consecință, pupilele se dilată și crește tensiunea arterială; observăm, de asemenea, un nivel crescut de zahăr în ficat;
- La 45 de minute de la consumul de Coca-Cola – există o producție crescută de dopamină; este un hormon care stimulează centrul plăcerii în creier; este o reacție corporală similară cu aportul de heroină; asta înseamnă că puteți deveni mai dependent de coca-cola decât este cocaină, zahărul fiind responsabil pentru dependență;
- 60 de minute după consumul de Coca-Cola – nivelul de zahăr din sânge scade, ducând la o scădere a concentrației și a nivelului de energie; apa existentă în Coca-Cola este excretată, iar odată cu aceasta corpul elimină elemente precum calciu, magneziu, potasiu; odată cu scăderea energiei, avem nevoie de un alt pahar de cola.
De ce ar trebui să încetezi să bei Coca?
Coca-cola ne distruge corpul din interior. Este deosebit de periculos să îl beți regulat și în cantități mari. În primul rând, duce la dependență și este dificil să renunțați la ea. Un pahar de Coca-Cola contribuie la tulburări metabolice, deficiențe de vitamine. Poate provoca înmuierea oaselor și a dinților, crescând riscul de diabet, boli cardiovasculare, artrită, cancer, inflamație cronică, epilepsie, hipersensibilitate emoțională, dureri de cap, insomnie, convulsii, hipertensiune, boli dentare.