Dieta Sf Hildegard este, altfel spus, dieta alacului. Produsele pe bază de alac sunt principalele produse consumate. În plus, este indicat să mâncați castane și fenicul. Dieta pe bază de alac reprezintă un meniu care sustine detoxifierea organismului si pierderea kilogramelor în plus. Avantajele dietei sunt însă mult mai benefice. Consumul regulat de alac reduce, de asemenea, riscul de cancer și de boli ale sistemului digestiv și scade nivelul de colesterol. Iată cum să aplicați dieta St. Hildegard destinată curățării corpului.
Dieta Sf Hildegard este considerată una dintre cele mai cunoscute planuri de nutriție. Poate fi folosită de oameni sănătoși, dar și de cei care se luptă cu numeroase boli și afecțiuni. Dieta spelată se recomandă, de asemenea, pentru curățarea organismului de toxine și reglarea activității sale. Este recomandată femeilor însărcinate și celor care își doresc un copil. Datorită faptului că alacul nu îngrașă, puteți să îl consumați în cantități mai mari, pierzând kilogramele inutile. Aceasta înseamnă că dieta St. Hildegard este un meniu de vindecare, curățare și îmbunătățire a aspectului fizic.
Dieta Sf. Hildegard pentru curățarea organismului
Una dintre proprietățile dietei St. Hildegard constă în accelerarea proceselor metabolice. Acest lucru este posibil datorită faptului că alacul conține o cantitate mare de fibre. Conferă saturație și reglează funcția intestinului. De asemenea, vă face să vă simțiți sătul între mese. Toate acestea înseamnă că toxinele și compușii nocivi sunt eliminați din organism, iar dvs. pierdeți excesul de greutate mai repede.
Alacul în dieta St. Hildegard
Alacul este baza nutriției în dieta St. Hildegard. Se recomandă ca aceasta să fie prezentă la fiecare masă a zilei. Sf. Hildegard recomandă consumul de pâine, paste, cereale și spelte, prăjituri și alte produse pe bază de făină spelată, dar și consumul berii spelate. Aceste feluri de mâncare, împreună cu cerealele, ar trebui să fie prezente la fiecare masă și nu puteți uita acest lucru.
Acest lucru este important în primul rând datorită importantelor proprietăți ale alacului. Cerealele sunt obligatorii pentru sistemul digestiv și creșterea imunității. Îmbunătățesc motilitatea intestinală fără a provoca disconfort gastro-intestinal. Glutenul conținut în cereale este foarte bine digerat. Alacul vă permite să eliminați toxinele din organism. În plus, acesta este bogat în proteine, fier, potasiu și siliciu.
Dieta Sf. Hildegard – ce să mâncați, cu excepția alacului?
Sf. Hildegard permite nu numai consumul de produse pe bază de alac. Dieta de detoxifiere a Sf. Hildegard poate fi completată cu produse lactate – dar nu ar trebui să constituie o pondere mare în meniu. În plus, mesele trebuie să includă fenicul, castane și legume precum morcovi, sfeclă, varză, ceapă, usturoi și țelină. Fructele pot fi consumate doar în cantități limitate. De asemenea, merită să ne amintim că mistica germană nu a recomandat consumul de legume și fructe crude. Trebuie fierte înainte de a le mânca. De asemenea, este necesar să evitați prazul, căpșunile, piersicile și prunele – acestea au un efect negativ asupra organismului și provoacă diverse boli. Mâncarea trebuie consumată împreună cu infuzii din plante.
Astăzi, nicio cercetare științifică nu a confirmat efectele produselor alimentare enumerate de St. Hildegard ca fiind neprielnice.
Cum să mănânci în cadrul unei diete a St. Hildegard?
Trecând la o dietă spelată, ar trebui să fiți atenți nu numai la ceea ce mâncați, ci și cum mâncați. Sf . Hildegard recomandă să mâncăm încet și cu limită. Este importan să mestecați bine fiecare mușcătură. Mâncatul în grabă și rapid afectează organismul și poate provoca disconfort gastro-intestinal. Ziua ar trebui să înceapă cu micului dejun, dar, contrar recomandărilor moderne, trebuie luat doar în jurul prânzului (de către persoanele sănătoase). Pentru micul dejun, cel mai bine este să mâncați legume și fructe calde cu alac. Datorită acestui fapt, alacul va oferi organismului vitamine și fibre. Ziua se încheie cu cina mâncată cu mult înainte de culcare. Cina în cadrul dietei St. Hildegarde nu ar trebui să exagereze cu mâncărurile prea reci sau fierbinți. Cu toate acestea, ele ar trebui să fie fierte sau coapte.
Dieta Sf. Hildegard pentru detoxifierea organismului – rețete
Ciorba spelată care întârește corpul
- 2 linguri de terci de alac sau boabe spelate,
- 4-5 stafide,
- puțină scorțișoară,
- puțin galagal,
- puțin piretru
- miere după gust,
- 2 pahare de apă,
- 1 linguriță de semințe de psyllium.
Metoda de preparare:
Turnați terciul cu apă rece. Se agită constant în timp ce se fierbe. Se fierbe 5 minute. Adăugați stafidele. Gătiți încă 3 minute. Adăugați galagal, piretru, psyllium, scorțișoară și miere.
Biscuiti spelați
- 1/2 kg făină spelată cu cereale integrale,
- 125 g unt,
- 1 linguriță de nucșoară măcinată,
- 1 linguriță de scorțișoară
- un vârf de cuișoare,
- 100 g zahăr nerafinat,
- 1 ou,
- 1 gălbenuș de ou,
- 100 g migdale măcinate
Metoda de preparare:
Tăiați untul în cubulețe. Adăugați făină, nucșoară, scorțișoară, cuișoare, zahăr din trestie, ou și gălbenuș de ou, precum și migdalele măcinate. Combinați toate ingredientele. Faceți din ele un aluat. Dacă este prea gros, adăugați puțină apă. Puneți aluatul la loc răcoros timp de o jumătate de oră. Îl puteți pune la frigider. După acest timp, rulați-l la o grosime de 2-3 mm și tăiați fâșii de orice formă. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20-25 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius.