Grepfrut este un fruct citric, care este considerat unul dintre cele mai sănătoase. Îl consumăm din ce în ce mai mult de bună voie, apreciind proprietățile sale de sănătate. Pe lângă ele, grepfrutul are și un gust deosebit, se remarcă prin gustul său dulce și acru, cu o notă de amărăciune. În mod natural, grepfrutul crește în regiunea Caraibelor și în țările, în care există un climat subtropical. Grepfrutul, pe care îi putem cumpăra în magazinele românești, este importat din SUA, Mexic, Argentina, India, Israel, Turcia și Africa de Sud. Vezi ce proprietăți are grepfrutul și dacă are un efect de reducție a kilogramelor în plus.

Grepfrutul este un fruct cu puține calorii si răcoritor, cu multe vitamine. În magazine se vor găsi mai multe soiuri ale acestui fruct: roșu, verde și galben. Grepfrutul roșu este considerat cel mai sănătos, în timp ce este cel mai acid.

Vitaminele și mineralele conținute de grepfrut

Grepfrutul este considerat o adevărată bombă cu vitamine. Fructul conține vitamine A (beta-caroten), B, C, E, niacină și acid folic. Grepfrutul are și o mulțime de minerale. Elementele conținute de acesta sunt: ​​fosfor, potasiu, sodiu, calciu, fier, magneziu și zinc.

Trebuie menționat că, cantitatea de vitamine conținute de grepfrut este cu adevărat mare. Se raportează că un fruct furnizează mai multă vitamina C decât se recomandă, 1/3 din doza de vitamina A și aproape aceeași cantitate de vitamine B și potasiu. O sursă valoroasă de vitamine este, în primul rând, grepfrutul roșu. Nutrienții mai puțini au grapefruit-urile mai puțin aromane, cel galben și verde.

Proprietăți reductive ale grepfrutului

Una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale grepfrutului este reducerea grăsimilor inutile. Acest efect se datorează unei cantități mici de calorii – aproximativ 50 de calorii în 100 g de fructe. De asemenea, este indicat faptul că, compușii conținuți în fructi, accelerează metabolismul și arderea grăsimilor și curăță organismul. Proprietățile de slăbire sunt date de pielea interioară albă. Ingredientul său este naringina, care este ușor laxativă. Prin urmare, într-o dietă de slăbire pe bază de grapefruit, trebuie consumat împreună cu acesta și nu vă faceți griji pentru gustul amar. De menționat, de asemenea, că grepfrutul are un indice glicemic scăzut. Aceasta înseamnă că scade nivelul glicemiei.

Proprietățile de sănătate ale grepfrutului

Efectul de slăbire al grepfrutului nu sunt singurele proprietăți ale acestui fruct. Nutriționiștii asigură că, acesta influențează tratamentul multor boli, atenuează disconforturile și funcționează preventiv. Cele mai importante proprietăți de sănătate ale grepfrutului sunt:

  • Consolidarea imunității organismului – datorită conținutului de vitamine și microelemente din grepfrut, este un mod natural de a crește rezistența imunitară; consumul unui grepfrut pe zi asigură cantitatea indicată de vitamina C; în plus, fructul are proprietăți antibacteriene și antivirale;
  • Reglarea activității sistemului circulator – acest lucru este posibil datorită fibrelor, potasiului și antioxidantului; aceste substanțe întăresc pereții vaselor de sânge, curăță țesuturile de depozitele de colesterol, susțin nivelul de colesterol bun; consumul de grepfrut înseamnă îmbunătățirea funcției inimii, prevenirea aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, accidentelor vasculare cerebrale, atacului de cord;
  • Prevenirea cancerului – proprietățile antioxidante puternice ale grepfrutului protejează organismul împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili de proliferarea celulelor canceroase; aceste proprietăți ale grepfrutului se datorează flavonoidelor; fructul este dovedit a fi cel mai eficient în prevenirea cancerului de stomac, intestin, prostată, col uterin și vezică;
  • Reglează funcția hepatică și renală – grepfrutul consumat regulat, curăță organismul de toxine și are efect diuretic; acest lucru îmbunătățește funcția hepatică, îl regenerează și detoxifică; fructul este recomandat pentru tratamentul infecțiilor cu virusul hepatitei C;
  • Susține tratamentul diabetului – datorită indicelui glicemic scăzut, grepfrutul este un fruct excelent pentru diabetici; scade nivelul glicemiei;
  • Influențează pozitiv cursul sarcinii – grepfrutul este o sursă valoroasă de acid folic, care determină dezvoltarea corespunzătoare a fătului; grepfrutul va preveni la gravide, de asemenea, infecțiile, constipația și varicele.

    vitamine, minerale
    fot. pixabay.com

Grepfrutul în industria cosmetică

Grepfrutul este un fruct pe care industria cosmetică îl folosește cu bucurie. Utilizează, în principal, proprietățile anti-îmbătrânire ale cojii. Acest lucru este posibil datorită antioxidanților conținuți de grepfrut. În plus, produsele cosmetice cu grepfrut vor ajuta la combaterea celulitei, la hidratarea, curățarea, fermizarea și strălucirea pielii. Acțiunea lor este și lupta împotriva inflamației și infecțiilor, modelarea corpului, reducerea capilarelor rupte.

Cum să mănânci grepfrutul?

Cel mai obișnuit mod de a mânca grepfrutul, este să îl consumi crud. Cu toate acestea, substanțele valoroase conținute în fructe pot fi furnizate și sub alte forme. Sucul de grepfrut este, de asemenea, sănătos. Cel mai bine este să îl prepari cu fructe proaspete și să nu adaugi îndulcitori. Trebuie amintit că, sucul de grepfrut nu poate fi luat cu medicamente, deoarece crește sau slăbește efectul preparatelor medicale. Poți consuma băutura la numai 4 ore după ce ai luat produsele farmaceutice.

Un alt mod de a profita de proprietățile vindecătoare ale grepfrutului este prin suplimentarea dietei cu un extract din acest fruct. Este format din pietre albe amare și epiteliu. Extractul de grapefruit este anti-fungic, anti-bacterian, antiinflamator și anti-cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here