Fasolea este una dintre legumele care de câțiva ani are o reputație proastă. De mulți este considerată o legumă care provoacă balonare și gaze. Cu toate acestea, se dovedește că fasolea are multe proprietăți valoroase pentru sănătate. Una dintre acestea este ajutorul în reducerea kilogramelor în plus. Proprietățile de slăbire ale boabelor se datorează faptului că conține multe substanțe valoroase pentru organism.
Fasolea este leguma cunoscută de secole. Primii care au consumat-o au fost locuitorii din America de Sud și America Centrală. Din aceste zone își are originea această legumă gustoasă. Astăzi, fasolea este cultivată peste tot în lume, inclusiv Polonia, unde a apărut în secolul al XVI-lea.
Mituri legate de fasole
Fasolea, deși este gustoasă, de ani buni, a fost exclusă din diete. Această legumă este considerată o cauză a balonării și gazelor. Cu toate acestea, se dovedește că prepararea necorespunzătoare este responsabilă pentru proprietățile de balonare ale boabelor. Pentru a evita problemele neplăcute ale stomacului, este recomandat să înmuiați fasolea înainte de a găti și condimentați cu maghiran sau cimbru înainte de servire.
Există, de asemenea, un mit legat de faptul că fasolea îngrașă. Cercetările moderne arată ceva complet diferit și vorbesc despre proprietățile de slăbire ale boabelor. Este recomandat ca leguma să fie inclusă în dietele pentru reducerea greutății.
Fasolea în timpul dietei
Proprietățile de slăbire ale boabelor se datorează în principal carbohidraților săi. Acestea se descompun încet, datorită cărora oferă un sentiment de sațietate pentru o lungă perioadă de timp și împiedică dorința de a gusta între mese. Va ajuta în pierderea în greutate, de asemenea, datorită prezenței în ea a fibrelor dietetice. Fibra dietetică susține regularitatea mișcărilor intestinale și are un efect pozitiv asupra metabolismului.
Pe lângă proprietățile de slăbire, fasolea este și o sursă valoroasă de vitamine și minerale. Legumele conțin sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, fosfor, caroten și vitamine B și C. Toate acestea înseamnă că, în afară de slăbire, fasolea ajută la menținerea nivelului normal al colesterolului din sânge. De asemenea, se spune tot mai des că fasolea are efecte anti-cancer.
Fasolea în timpul dietei- efecte
Oamenii de știință de la Centrul Național de Statistică pentru Sănătate indică faptul că fasolea în timpul dietei pentru reducerea greutății ajută la pierderea în medie a 3 kilograme. Legumele pot fi consumate atât de adulți, cât și adolescenți. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să mâncați fasole pentru pierderea în greutate în mod regulat și în diferite forme. Datorită acestui fapt, nu numai că veți slăbi, dar veți reduce și riscul de obezitate cu 22%.
Cum să consumați fasolea pentru a slăbi?
Pentru pierderea în greutate, fasolea poate fi consumată în multe feluri. Înainte de a găti, înmuiați – cel mai bine este să o lăsați în apă peste noapte sau să o gătiți 5 minute, apoi să lăsați deoparte să se înmoaie timp de o oră. Sarea poate fi adăugată numai la sfârșitul gătitului.
Multe feluri de mâncare pot fi preparate din fasole. În Polonia, cea mai populară este ciorba de fasole. De asemenea, aceasta poate fi adăugată și în salate, burritos( tortillas), fejoada sau creați paste pentru Sandwich.