Dietă
fot.pixabay.com

 

De obicei, atunci când compunem o dietă sănătoasă, acordăm o atenție deosebită faptului că produsele consumate nu duc la o creștere a colesterolului. Uităm totuși, de trigliceride. Acestea sunt o combinație de acizi grași și glicerol. Nivelul lor ridicat crește riscul de boli cardiovasculare. De aceea, medicii recomandă introducerea principiilor dietei cu trigliceride în planul dumneavoastră de mâncare. Vezi care sunt principiile.

Trigliceridele sunt o substanță organică grasă sau lipidică. Acestea stochează cea mai mare parte din energie din organism. Trigliceride consumate împreună cu grăsimi animale și vegetale și, mai este și ficatul care le produce. Nivelurile crescute de trigliceride sunt o problemă mai ales pentru persoanele care mănâncă grăsimi, consumă o cantitate mare de carne, dulciuri, băuturi alcoolice și carbogazoase. Aceste produse fac ca excesul de energie furnizat organismului să fie transformat în trigliceride, iar acestea să se acumuleze în celulele grase. Trebuie subliniat însă că trigliceridele la nivelul potrivit sunt necesare pentru buna funcționare a organismului.

Dietă
fot.pixabay.com

Efectele nivelurilor ridicate de trigliceride

Excesul de trigliceride duce în principal la supraponderalitate și obezitate. De asemenea, poate duce la diabet, boli de inimă și boli cardiovasculare. Bilele mici de grăsime afectează, de asemenea, inima și ficatul. Așa cum puteți vedea, trigliceridele crescute pot fi periculoase pentru sănătate și viață.

Trebuie amintit, că, suntem de obicei responsabili pentru nivelurile crescute de trigliceride. Erorile nutriționale și moștenirile familiale sunt indicate ca principală cauză.

Dietă pentru nivelul ridicat de trigliceride

Datorită faptului că un nivel ridicat de trigliceride este cauzat în primul rând de o dietă necorespunzătoare, reducerea lor poate fi obținută prin schimbarea obiceiurilor alimentare. Se raportează că, dieta este principalul instrument în lupta împotriva nivelurilor ridicate de grăsime din organism. Ajută la restabilirea nivelului normal de trigliceride, care este sub 150 mg / dl. Toate persoanele ale căror studii au arătat că nivelul lor de trigliceride este ridicat ar trebui să urmeze o dietă cu trigliceride.

Ce să mănânci la o dietă cu trigliceride?

Pentru a scădea nivelul de trigliceride din sânge:

  • Restrângeți consumul de alimente bogate în grăsimi vegetale și animale – aceasta este cea mai importantă recomandare dietetică pentru trigliceride ridicate;
  • Mâncați produse proteice care conțin puține grăsimi saturate, de exemplu, carne de pasăre fără piele, carne de vițel, pește, produse lactate degresate; pentru o dietă cu trigliceride, proteina trebuie să reprezinte aproximativ 15% din energia furnizată de alimente;
  • Eliminați din meniu zaharuri simple, care sunt prezente în primul rând în dulciuri și produse de cofetărie – aceste produse cresc în principal concentrația de trigliceride din sânge și dăunează suplimentar pereților vaselor de sânge; zaharurile simple sunt înlocuite cel mai bine cu carbohidrați complecși, adică pâine neagră sau integrală, budincă din diferite semințe, legume, fructe uscate și proaspete;
  • Măriți cantitatea de fibre dietetice consumate – doza recomandată este de aproximativ 40 g pe zi; fibra dietetică se găsește în tărâțele de grâu, fulgi de ovăz, legume, fructe și nuci;
  • Schimbați felul în care sunt preparate felurile, acestea trebuie gătite și făcute la aburi în loc să fie prăjite;
  • Limitați cantitatea de sare din bucate;
  • Evitați alcoolul și fumatul;
  • Hidratați organismul cu apă minerală, ceaiuri din plante, sucuri naturale de legume și fructe.

Ce să nu mănânci la o dietă cu trigliceride?

O dietă cu trigliceride înseamnă că anumite produse trebuie eliminate din meniu. În primul rând, cele care sunt purtabile de colesterol. În cadrul unei diete cu trigliceride ar trebui:

  • Să renunțați de la a mânca: măruntaie, cârnați grași, mezeluri, slănină, carne de miel, bacon, untură, delicatese, cârnați, pateu, smântână, cofetărie industrială, dulciuri, cartofi prăjiți, chipsuri, mâncăruri fast food, margarină, pâine de grâu și toate produsele extrem de procesate ;
  • Să limitați: untul, brânză grasă, laptele semi-degresat, gălbenușuri de ou, vită slabă, cârnați de pasăre, margarine moi;
  • Aceste produse merită înlocuite cu: lapte cu orez, orez, cartofi, paste integrale, pâine cu cereale integrale, tărâțe de cereale și tărâțe, mazăre, linte, fasole, nuci, semințe de floarea-soarelui și semințe de dovleac, brânză de vită, lapte degresat, iaurt, chefir, legume, fructe, carne de pui, pește, semințe de leguminoase, ulei de măsline, migdale, semințe de in, avocado și suc de struguri.
Dietă
fot.pixabay.com

Ce, în afară de dietă?

Trebuie amintit că nivelul trigliceridelor nu va scădea imediat după trecerea la o dietă sănătoasă. Va dura ceva timp pentru a se stabiliza și a reveni la normal. Pentru ca acesta să fie în mod constant normal, trebuie să se folosească constant noi obiceiuri alimentare și să nu se îndepărteze de ele. Dieta cu trigliceride ar trebui să fie susținută și de activitatea fizică, al cărei obiectiv principal este reducerea greutății. Prevenirea recomandă, de asemenea, verificarea regulată a nivelului de trigliceride din sânge. De asemenea, trebuie menționat că toate măsurile luate ar trebui să fie convenite cu medicul dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here