Dieta olandeză
fot.pixabay.com

 

Dieta olandeză durează 13 zile și este un plan de nutriție extrem de strict, dar eficient. Ajută la pierderea unei cantități semnificative de kilograme într-un timp relativ scurt. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că dieta olandeză poate fi periculoasă pentru sănătate. Menținerea dietei pentru mult timp duce la slăbirea semnificativă a organismului și deficiențe de vitamine. Vedeți care sunt regulile și efectele dietei olandeze.

Dieta olandeză este cunoscută sub multe denumiri. Altfel spus, vorbim despre dieta de 13 zile sau dieta Copenhaga. Această dietă este un plan nutritiv restrictiv, cu scopul de ajuta la pierderea kilogramelor. Trebuie menționat că pentru ca efectele dietei olandeze să fie vizibile, meniul trebuie respectat cu strictețe. În plus, este necesar să se evite toate tipurile de alcool, dulciuri și produse din cereale.

Dieta olandeză
fot.pixabay.com

Regulile dietei olandeze

Regulile dietei de la Copenhaga sunt extrem de restrictive, motiv pentru care nu multe persoane nu se pot ține de aceasta. Aceste reguli trebuie respectate cu strictețe. În primul rând, o persoană care vrea să piardă mai multe kilograme ar trebui să respecte un meniu strict. Acest lucru este predeterminat. Este indicat sa se consume 3 mese pe zi. Primul (micul dejun) trebuie consumat între orele 8 și 9, prânzul între orele 12 și 14.00, iar cina înainte de ora 18.00. Dieta nu permite decât abaterea de 30 de minute de la aceste indicații. Este interzis să gustați sau să adăugați mese în meniu între mese. Dacă vă abateți de la reguli, ar trebui să vă începeți din nou dieta – dar nu o puteți face mai devreme de 3 luni.

Pe lângă respectarea strictă a meniului din dieta olandeză, este important să hidratăm organismul. Ar trebui să beți 1,5 litri de apă minerală în fiecare zi. Sarcina lichidelor este de a umple stomacul, de a suprima parțial foamea și de a îmbunătăți digestia. Apa minerală poate fi înlocuită cu ceaiul verde fără zahăr – lichidele pot fi consumate în orice cantitate.

Dieta olandeză durează maximum 13 zile. Durata sa nu poate fi prelungită. Acest lucru se datorează faptului că meniul dietetic olandez oferă o cantitate foarte mică de calorii – în jur de 400-800 pe zi. Aceasta înseamnă că poate duce la numeroase efecte secundare, cum ar fi amețeli, deficiențe de vitamine și minerale. Când treceți la dieta de la Copenhaga, trebuie să vă pregătiți și pentru un meniu foarte monoton, care este dominat de ouă fierte, spanac și carne gătită. Datorită faptului că dieta încarcă semnificativ organismul, poate fi folosită nu mai mult de o dată la 2 ani.

Care sunt efectele dietei olandeze?

Dieta olandeză dă rezultate rapide și spectaculoase. Este dovedit că în termen de 13 zile vă permite să pierdeți multe kilograme. Cel mai adesea pierderea în greutate este de la 7 la 20 de kilograme. O astfel de pierdere semnificativă în greutate este cauzată de deshidratarea și pierderea masei musculare, nu de arderea grăsimilor. Aceasta înseamnă că efectele dietei olandeze sunt extrem de instabile. Dieta produce foarte des un efect yo-yo. Dacă doriți să o evitați, după 13 zile, ar trebui să renunțați la dulciuri și alte alimente bogate în carbohidrați. După finalizarea dietei, merită să recurgeți la suplimente de vitamine care completează deficiențele de nutrienți.

Este sănătoasă dieta olandeză?

Opiniile despre dieta olandeză sunt extrem de diferite. Unii consideră că este o metodă instantanee și extrem de eficientă de combatere a kilogramelor în plus, alții subliniază efectele sale secundare. Oponenții dietei avertizează că aceasta nu este pentru toată lumea. Persoanele supraponderale, care muncesc din greu, fac sport și au o sănătate precară (contraindicația este diabetul, bolile cardiovasculare, arterioscleroza, bolile renale, problemele stomacale, osteoporoza) ar trebui să renunțe la dieta de la Copenhaga. Dieta olandeză nu este, de asemenea, o opțiune pentru adolescenți și copii.

Dieta olandeză
fot.pixabay.com

Meniul dietei olandeze

Meniul dietei olandeze este unul strict și nu se permite abaterea de la acesta. Este alcătuit pentru 13 zile- excepția fiind că se repetă după o săptămână. Singura abatere permisă este schimbarea meniurilor de prânz și cină, dar atenție: doar o zi.

ZIUA 1 și 8.

Mic dejun: o cană de cafea, un cub de zahăr

Al doilea mic dejun: 2 ouă tari, spanac fiert, roșii

Prânz: o friptura mare, salata cu ulei si lămâie

ZIUA 2 și 9.

Mic dejun: o cană de cafea, un cub de zahăr

Al doilea mic dejun: o friptură mare, salata verde cu ulei si lămâie

Prânz: o felie de șunca, 2-3 căni de iaurt simplu

ZIUA 3 și 10.

Mic dejun: o ceașcă de cafea, un cub de zahăr, pâine prăjită

Al doilea mic dejun: spanac fiert, un fruct proaspăt, o roșie

Prânz: o felie de șuncă, 2 ouă fierte, salată cu ulei și lămâie

ZIUA 4 și 11.

Mic dejun: o cană de cafea, un cub de zahăr

Al doilea mic dejun: morcov ras, ou fiert tare, brânză de căsuță

Prânz: salată de fructe, 2-3 căni de iaurt natural

ZIUA 5 și 12.

Mic dejun: un morcov mare cu lămâie

Al doilea mic dejun: un pește mare

Prânz: friptură de vită, salată și broccoli

ZIUA 6 și 13.

Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră, un cub de zahăr

Al doilea mic dejun: pui, salată cu ulei și lămâie

Prânz: 2 ouă tari, un morcov mare

ZIUA 7 și 14.

Mic dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr

Al doilea mic dejun: carne slabă la grătar

Prânz: NIMIC

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here