Dieta de toamnă este numele unui tratament pentru slăbire și întărire a corpului. Meniul dietetic de toamnă este bogat în legume, fructe, pește, produse lactate și carne de pasăre. Rezultă că mesele sunt variate și oferă organismului nutrienți variați și importanți. Toate acestea înseamnă că în timpul celei mai mari slăbiciuni și susceptibilități la infecție, organismul poate menține forțele vitale necesare combaterii microorganismelor patogene. Descoperă principiile, produsele și efectele dietei de toamnă.
Lipsa de soare, vremea mai rea, frigul și vântul, fac ca, nu numai starea noastră de bine, dar și sănătatea să se deteriorizeze. Toamna, sunt expuși la mai multe infecții sezoniere, cum ar fi gripa sau răcelile. Dacă vrem să evităm acest lucru, merită să pregătim corpul pentru perioada de tranziție. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să vă schimbați obiceiurile alimentare. Dieta de toamnă poate ajuta. Sarcina sa este de a întării corpul și de a construi imunitatea naturală. Efectul dietei de toamnă este de asemenea pierderea a câteva kilograme.
Dieta de toamnă are un meniu plăcut și gustos, care se bazează în primul rând pe legume și fructe de sezon. Prin urmare, din meniul dietei de toamnă nu ar trebui să lipsească mere, pere, ciuperci sau dovleci. În plus, dieta de toamnă, de bună voie conduce către produsele lactate, carne de pasăre și pește. Produsele pe care le folosește vă permit să pregătiți mese gustoase și variate în fiecare zi.
În ce constă dieta de toamnă?
Sarcina cheie a dietei de toamnă este de a oferi organismului grăsimi sănătoase, adică acei omega. În plus, mâncărurile trebuie să fie bogate în vitamine și elemente care construiesc imunitatea. În dieta de toamnă, se consumă în principal produse asociate toamnei, dar și pește, carne de pasăre și produse lactate. Elementul său important este usturoiul, care a fost considerat un antibiotic natural de secole întregi. Alte produse importante ale dietei de toamnă sunt legumele rădăcinoase, de exemplu morcovii sau pătrunjelul. Dieta de toamnă include consumul a 6 mese pe zi. Este recomandat să asezonați mâncărurile cu ierburi și să beți cel puțin 2 litri de apă minerală necarbogazoasă, ceai și ceaiuri de fructe – toate fără zahăr.
Dieta de toamnă oferă organismului vitamine precum: vitaminele A, C, E, B6 și B12, omega-3 și omega-6, potasiu, zinc și fibre.
Conținut caloric din dieta de toamnă
Dieta de toamnă este formată dintr-un meniu cu conținut scăzut de calorii. Deși presupune 5 mese pe zi, recomandă ca conținutul lor caloric, să nu depășească 1200 de calorii (pe 1 zi). Acest lucru evită senzația de foame, în timp ce nu provoacă creștera în greutate. De remarcat este faptul că pentru mulți oameni dieta de toamnă este considerată un meniu de slăbire.
Câte kilograme poți pierde la o dietă de toamnă?
Dieta de toamnă trebuie utilizată între 10 și 21 de zile, atunci efectele sale sunt cele mai vizibile. Toți cei sănătoși și adulții pot merge pe această dietă. Nu este recomandat adolescenților, persoanelor grav bolnave, mamelor care alăptează și femeilor însărcinate. S-a dovedit că persoanele care tratează dieta de toamnă ca o modalitate de a reduce greutatea, pierd aproximativ 1,5 kilograme în decurs de 7 zile. Așadar, efectele dietei de toamnă nu sunt spectaculoase. Cu toate acestea, nu merită să renunți complet la aceasta, dieta de toamnă este considerată un mod sănătos de a reduce greutatea corporală, ceea ce nu supraîncărcă organismul și nu provoacă efectul yo-yo. Tratamentul de toamnă poate fi repetat la fiecare 2-3 luni pentru a consolida efectele.
Dieta de toamnă pentru afecțiuni
După vară, mulți oameni se luptă cu tristețea toamnei și chiar cu depresia sezonieră. Dieta de toamnă vă poate ajuta să faceți față stărilor de spirit scăzute. Meniul ei trebuie să includă produse care stimulează producerea hormonului fericirii. Ingredientele sale importante sunt, prin urmare, migdale, stafide, prune, semințe de dovleac, fulgi de ovăz, cereale grosiere și leguminoase uscate. Aceste produse conțin magneziu și fier, două elemente considerate antistres. Acestea vă permit să reduceți stresul, tristețea și oboseala.
De menționat, de asemenea, că grăsimile polinesaturate, în care dieta de toamnă abundă, au, de asemenea, un efect pozitiv asupra îmbunătățirii stării de bine. Acestea se găsesc în principal în pește. Este bine să asezonați mâncărurile cu pește și carnea cu condimente precum ardei iute și paprică. Sarcina lor este de a stimula creierul să secrete endorfinele. Condimentele au, de asemenea, un efect pozitiv asupra stării de spirit. Acestea includ cuișoare, scorțișoară, ghimbir, turmeric și nucșoară. Adăugat la cafea, ceai sau ciocolată caldă va încălzi corpul și va îmbunătăți starea de spirit.
Dieta de toamnă – ce să-ți amintești?
Când treceți la dieta de toamnă, există câteva reguli de care trebuie să țineți cont. Primul spune că nu trebuie să uităm de micul dejun și asta de nu orice mic dejun. Puneți deoparte sandwich-urile sau musli-ul cu iaurt. Toamna, cel mai bine este să mâncați omletă sau supică de mic dejun, de exemplu, din fulgi de ovăz. Produse bune pentru micul dejun sunt de asemenea, laptele cu orez, cu adaos de fructe, mierea și semințele.
Al doilea principiu al dietei de toamnă este să mănânci o cantitate mare de supe calde, care sunt concepute pentru a încălzi corpul înghețat. Supele de toamnă sunt, de asemenea, pentru a preveni poftele foamei. Toamna, merită să serviți supe făcute din legume rădăcinoase, de exemplu prazul, ceapa sau sfecla. Supele de fasole și linte sunt, de asemenea, o opțiune bună. Să nu uităm nici de puterea supei de găină.