Dieta cu ceapă
fot.pixabay.com

Când căutați o modalitate eficientă de a reduce greutatea corporală, merită să recurgeți la dieta cu ceapă. Aceasta vă permite nu numai să slăbiți, ci și să consolideze corpul dvs. Dieta cu ceapă, după cum sugerează și numele ei, se bazează pe consumul scăzut în calorii de legume cu ceapă. Cepele sunt considerate un arzător extrem de eficient al grăsimilor. Iată în ce constă dieta cu ceapă, care sunt efectele ei și ce principii trebuie urmate pentru a slăbi cu ajutorul cepei.

Dieta cu ceapă presupune o dietă de 2-3 săptămâni. În acest timp, ar trebui să măncați în primul rând legume asezonate cu ceapă. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să măncați doar ceapă. De asemenea, este recomandat să mâncați praz, arpagic sau usturoi. Toate aceste plante accelerează arderea grăsimilor și oferă organismului vitamina B și vitamina C. De menționat, de asemenea, că dieta cu ceapă nu este doar eficientă, ci și extrem de benefică pentru sănătate. Pe lângă reducerea greutății, oferă un impuls pentru imunitate.

Dieta cu ceapă
fot.pixabay.com

Cine ar trebui să urmeze dieta cu ceapă?

Dieta cu ceapă este considerată una dintre seriile care vă ajută să slăbiți. Este recomandată persoanelor cu un exces de greutate. În cadrul dietei cu ceapă nu veți pierde multe kilograme într-o lună. De asemenea, pentru a urma această dietă, starea dvs. de sănătate trebuie să fie armonioasă. Nu este indicată celor care se confruntă cu bolile cronice sau alte probleme de sănătate.

La dieta cu ceapă ar trebui să renunțe femeile gravide și mamele care alăptează. De asemenea, nu este recomandat persoanelor cu tendință la flatulență și care se luptă cu sensibilitate gastrointestinală.

Ce este dieta cu ceapa?

Dieta cu ceapa presupune consumul a 4-5 mese pe zi, care sunt dominate de legumele asezonate cu ceapă. Cel mai bine este să mâncați plante crude sau gătite, nu prăjite. Pentru ca dieta să aducă rezultatele așteptate, este necesar să reduceți la minimum și chiar să renunțați complet la produsele bogate în grăsimi și carbohidrați.

De ce funcționează dieta cu ceapă?

Atât oamenii care au urmat-o, cât și dieteticienii spun că dieta cu ceapă funcționează. Fenomenul acestei diete îl reprezintă faptul că legumele asezonate cu ceapa au puține calorii. Cantitatea de calorii existentă în ceapă este de aproximativ 30-35 kcal în 100 g ceapă, 29 kcal în arpagic, 24 kcal în praz. Cea mai calorică legumă consumată într-o dietă cu ceapă este usturoiul, care conține 146 kcal în 100 g, deci trebuie consumat în cantități limitate.

Proprietățile de slăbire ale legumelor asezonate cu ceapă rezultă nu numai din conținutul scăzut de calorii, dar și din fibra existentă în ele. Fibra alimentară îmbunătățește digestia și acționează împotriva constipației. În plus, legumele asezonate cu ceapă conțin oligofructoză – fibre, care reduce nivelul de grelină, adică un hormon care stimulează apetitul și suprimă foamea. În plus, legumele combinate cu ceapă conțin cantități mari de crom. De asemenea, suprimă pofta de mâncare, în special cea pentru dulciuri.

Este sănătoasă dieta cu ceapa?

Dieta cu ceapă este considerată una dintre cele mai sănătoase diete. Nu împovărează corpul și nu provoacă efectul yo-yo. Ce este important, consumul de legume asezonat cu ceapă are un efect pozitiv asupra sănătății, inclusiv consolidarea rezistenței imunologice. Acest lucru este posibil datorită proprietăților benefice ale legumelor individuale consumate într-o dietă cu ceapă. Care sunt acestea?

Dieta cu ceapă
fot.pixabay.com

Ceapa reprezintă o sursă valoroasă de vitamina A; aceasta lucrează, printre altele, la aspectul pielii; în ceapă găsim și vitamina B1, potrivită pentru bolile sistemului nervos și vitamina PP care reglează colesterolul din sânge; în plus, ceapa este o sursă valoroasă de vitamina C, întărind imunitatea organismului; aceasta ajută, de asemenea, la eliminarea excesului de apă din corp și accelerează secreția de sucuri digestive;

  • Prazul – este o sursă bogată de vitamine A și E numită și vitamina tinereții; în ea veți găsi, de asemenea, vitaminele C și B6; în plus, conține elemente minerale precum potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor și acid folic; substanțele incluse în praz reduc nivelul de colesterol „neprielnic”, crescând totodată nivelul celui „benefic”; prazul este, de asemenea, bun pentru sistemul imunitar și respirator; are și proprietăți bactericide;
  • Usturoiul – este considerat un antibiotic natural; este utilizat ca medicament pentru infecțiile respiratorii și ca mijloc de consolidare a imunității după tratamentul cu antibiotice; beneficiile usturoiului rezultă din vitaminele A, B1, B2 și C regăsite în acesta; usturoiul eliberează sistemul digestiv de toxine; acționează ca anticoagulant, deoarece îmbunătățește fluxul de sânge din vene (motiv pentru care trebuie consumat de către persoanele cu risc de boală coronariană sau accident vascular cerebral);
  • Arpagic – este o sursă de vitamina C, B1 sau B2, acid folic și elemente valoroase pentru organism, precum potasiu, clor, calciu, magneziu sau fosfor, precum și uleiuri esențiale care stimulează metabolismul; arpagicul susține peristaltismul intestinal, facilitând digestia și prevenind constipația.

Efecte ale dietei cu ceapă

Dieta cu ceapă nu dă rezultate spectaculoase. Ambiționându-vă, puteți pierde câteva sau mai multe kilograme într-o săptămână sau lună. Efectele sale includ pierderea greutății corporale cu aproximativ 0,5-1 kilograme pe săptămână. Aceasta înseamnă că dieta cu ceapă este utilă doar în accentuarea siluetei și pierderea câtorva kilograme în plus. Aceasta nu este o soluție dacă sunteți supraponderal sau obez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here