Ceapa este unul dintre principalele componente ale bucătăriei poloneze. Cu toate acestea, această legumă este folosită nu numai în artele culinare, ci și în medicină. Ceapa este un remediu natural pentru diverse boli de secole. Acest lucru este posibil datorită faptului că ceapa are proprietăți bactericide. De asemenea, este bogată în vitamine și minerale necesare bunei funcționări a organismului. Descoperă proprietățile nutritive și vindecătoare ale cepei.

Proprietățile vindecătoare ale cepei sunt cunoscute de secole. Strămoșii noștri au folosit-o pentru a trata răcelile, durerile reumatice, nasul curgător, tractul respirator și scorbutul. În plus, ceapa este considerată un remediu eficient pentru mahmureală, cicatrici și ulcer. Poate fi folosită ca un întreg, să se realizeze din ea comprese sau decocturi.

Proprietățile nutritive ale cepei

Utilitatea largă a cepei rezultă din conținutul nutritiv pe care îl conțin. Oferă organismului multe ingrediente necesare. În același timp, leguma este considerată săracă – în 100 g sunt doar 40 de calorii. În plus, ceapa este bogată în vitamine B, C, E, K, W și în cantități mari de vitamina C. Nu îi lipsesc nici mineralele. Conține potasiu, fier, magneziu, sulf, fosfor, calciu, zinc, siliciu, seleniu și sodiu.

Cu toate acestea, cei mai importanți compuși conținuți de ceapă sunt glicozidele. Sunt responsabile pentru mirosul caracteristic al cepei și influențează proprietățile sale vindecătoare. Flavonoidele, enzimele, glucokinaza și fibra dietetică au, de asemenea, un impact.

Proprietățile vindecătoare ale cepei: micșorează riscul cancerului

Consumul regulat de ceapă reduce riscul de cancer. Studiile efectuate de oamenii de știință italieni și elvețieni au arătat că, șapte porții de ceapă pe săptămână ar trebui să reducă cu 50% riscul de a dezvolta cancer de intestin. În plus, această legumă reduce la minimum șansele de a dezvolta cancer la nivelul gurii, gâtului, rinichilor, ovarelor. Proprietățile anti-cancer ale cepei sunt influențate de quercetină, care se află în cantitate mare în ceapă.

Proprietățile vindecătoare ale cepei: reglarea colesterolului

Una dintre proprietățile vindecătoare ale cepei pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge, hipertensiunii arteriale și reglează nivelului de colesterol din sânge. Substanțele din legumă permit sângelui să se subțieze, iar potasiul duce la reducerea tensiunii arteriale. Mâncatul cepei crude, pe de altă parte, trebuie să scadă nivelul colesterolului rău și să crească nivelul celui bun.

Proprietățile vindecătoare ale cepei: ajută la digestie

Ceapa fiarta sau cruda este recomandata pentru probleme de digestie si constipație. Rolul este de a regula procesele menționate mai sus.

Proprietățile vindecătoare ale cepei: pentru imunitate

Oamenii de știință susțin că, consumul regulat de ceapă crește imunitatea și ajută la lupta eficient împotriva germenilor. Datorită acțiunii antifungice a cepei, este bine să mănânci leguma după tratamentul cu antibiotice. Cel mai bine este să o mănânci cu ou și ulei de măsline.

Proprietățile vindecătoare ale cepei: medicament natural pentru mahmureală

Merită să optezi pentru ceapă după o petrecere. Este o cură de mahmureală dovedită și naturală. Aceste proprietăți vindecătoare ale cepei rezultă din faptul că, compușii pe care îi conține sprijină regenerarea ficatului, care a fost iritat de o cantitate mare de alcool.

infecție
fot. pixabay.com

Proprietățile vindecătoare ale cepei: reglarea glucozei în sânge

Glucokinina, un hormon vegetal care se găsește în ceapă, este destinat să împiedice apariția și dezvoltarea diabetului. Leguma ar trebui, prin urmare, să fie inclusă în dieta tuturor celor, care prezintă un risc ridicat de a dezvolta diabet. Ceapa (crudă) ar trebui să fie o opțiune și atunci când dorești să reduci nivelul de zahăr din sânge. Leguma va permite să reduci doza de insulină.

Proprietățile vindecătoare ale cepei: soluție pentru cicatrici, acnee și vergeturi

Utilitatea versatilă a cepei a făcut ca legumele să devină centrul interesului cosmeticii. Compresele de ceapă au fost folosite de secole pentru tratarea leziunilor pielii, cum ar fi ulcerele, acneea și cicatricile. COmpresele vor fi, de asemenea, eficiente pentru inflamația varicelor, oaselor, degerăturilor, arsurilor și fierberilor. Introducerea unei mese de ceapă pe cale rectală, va ajuta tratamentul hemoroizilor.

Proprietățile vindecătoare ale cepei: medicament pentru infecțiile sistemului respirator superior

Ceapa este folosită pentru a trata infecțiile majore ale tractului respirator. Ajută la vindecarea faringitei, laringelui, sinuzitei, bronșitei, și amigdalitei. Interesant este faptul că leguma are și proprietăți anti-astmatice.

Proprietățile vindecătoare ale cepei: tratarea răcelii și a gripei

Cea mai importantă și cel mai des folosită proprietate medicinală a cepei este prevenirea răcelilor și gripei. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, ceapa crește în mod natural rezistența organismului. Sucul de ceapă este considerat un antibiotic natural. Sucul de ceapă are efect antibacterian, antiviral, antifungic, dezinfectant. În plus, inhibă creșterea de streptococi, stafilococi, Salmonella și Shigella. Siropul de ceapă este ușor de preparat și oricine îl poate face singur.

Cine ar trebui să mănânce ceapa?

Deși ceapa a fost considerată un antibiotic natural de secole, se dovedește că nu este sănătoasă pentru toată lumea. Ceapa din dietă ar trebui să fie eliminată de persoanele cu boli severe ale rinichilor și ficatului, enteritei și altor boli ale sistemului digestiv. De asemenea, leguma nu este indicată pentru persoanele ce suferă de insuficiență cardiacă și arsuri la stomac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here