Mere
fot.pixabay.com

Mărul este unul dintre cele mai populare fructe. Suntem reticenți și adesea, acesta poate constitui o gustare delicioasă sau un plus  pentru diverse feluri de mâncare. Merele sunt des folosite ca element al deserturilor sau al mâncărurilor principale. Larga utilizare a acestui fruct se datorează faptului că este cunoscut sub diverse soiuri. În magazine veți găsi atât mere dulci și delicate, cât și mere tari și acre. Iată câte calorii are mărul.

Mărul este fructul arborelui de măr. Este cunoscut sub numeroase soiuri, motiv pentru care împlinește numeroase roluri în bucătărie și multe altele. Fructul este cunoscut în toată lumea. Sursele spun că merele provin din Asia Centrală, de unde s-au răspândit în toată Europa. Cunoscute de mult timp, de secole, au fost asociate cu fertilitatea și prosperitatea. Tratate ca simbol, ele au apărut deja în Biblie, unde au devenit subiectul ispitei lui Adam. În secolele următoare, mărul de aur a devenit un simbol al puterii regale. Astăzi este perceput ca un fruct gustos, cu proprietăți considerabile pentru sănătate.

Mere
fot.pixabay.com

Date nutritive ale merelor

Merele sunt fructe sănătoase și gustoase. Sunt apreciate pentru numeroasele proprietăți nutritive, iar acestea rezultă din substanțele prezente în fructe. Acestea se găsesc atât în miezul mărului, cât și în coajă. În coajă găsim, printre altele, o cantitate mare de pectină, acestea fiind fibre solubile în apă. Aceasta permite curățarea organismului de toxine și substanțe nocive. De asemenea, pectinele reduc absorbția colesterolului și reduc la minimum riscul de ateroscleroză.

Alți nutrienți prețioși ai mărului sunt acizii din fructe. Cele prezente în măr au proprietăți antirid, fac pielea mai strălucitoare și o regenerează. Această proprietate este prezentă, de asemenea, in fructele care conține vitamina C. Cantitatea de acid și vitamina C depinde de soiul de măr, condițiile climatice în care se dezvoltă, și metodele de cultivare.

Rolul vitaminei C prezentă în mere este de a consolida vasele de sânge, combaterea infecțiilor, construirea imunității organismului. Vitamina A are un efect similar, care, pe lângă proprietățile menționate mai sus,  acționează pozitiv asupra ochilor.

Alte proprietăți ale merelor includ îmbunătățirea absorbției de calciu a organismului, susținerea proceselor digestive, prevenirea constipației și creșterea sațietății.

Mere
fot.pixabay.com

Merele în dietă

Practic, oricine poate include mere în dietă. Acestea reprezintă un element important al meniului pentru bebeluși, copii și vârstnici. Acest fruct trebuie inclus în dietă cât mai curând posibil. Acest lucru se datorează faptului că merele sunt ușor digerabile, iar consumul lor nu provoacă reacții adverse. Merele sunt, de asemenea, un element important al dietelor de slăbire și de curățare a corpului. Singura contraindicație în ceea ce privește consumarea acestora este diareea cronică.

Câte calorii are un măr?

Merele sunt considerate fructe benefice pentru slăbire. Conțin o cantitate mică de calorii. Conținutul caloric al merelor este de aproximativ 45 kcal. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că în fructe sunt ascunse cantități mari de carbohidrați simpli. Aceasta înseamnă că există anumite restricții. 100 g de măr furnizează 52 kcal, 0,3 g proteine, 0,2 g grăsimi, 13,8 g carbohidrați, 2,4 g fibre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here