Kiwi
fot.pixabay.com

Kiwi este un fruct exotic cunoscut în Polonia de foarte mulți ani. Este sărac în calorii și bogat în nutrienți. Acestea sunt proprietățile bazate pe sănătate ale kiwi-ului. Este recomandat să consumăm acest fruct dacă dorim să suplimentăm deficiențele de vitamine și minerale. Kiwi obișnuit va consolida imunitatea naturală a organismului, va susține pierderea în greutate și va elimina problemele digestive. Iată ce proprietăți are fructul kiwi și cum să-l mănânci.

Kiwi este o coacăză chinezească. Este un fruct inconfundabil care ascunde valoroase vitamine și minerale. Fructul de kiwi provine din nordul Chinei. Este cultivat în mod tradițional în Valea Râului Yangtze. Sub numele actual, fructul este cunoscut abia din 1974, datorită lui Norman Sondag. El a fost cel care a adus fructul de kiwi în State și a observat că forma sa seamănă cu o pasăre din Noua Zeelandă cu același nume. Astăzi, fructul de kiwi poate fi cumpărat peste tot în lume. Există mai multe soiuri din acest fruct pe rafturile magazinelor. Cel mai adesea cumpărăm Actinidia deliciosa, o varietate de Hayward.

Kiwi
fot.pixabay.com

Proprietăți nutritive ale fructelor de kiwi 

Fructul de kiwi conține o mulțime de vitamine și minerale. În primul rând, găsim cantități mari de vitamina C – fiind dovedit faptul că acesta cuprinde cantități mai mari decât o portocală. În plus, coacăza chinezească conține vitaminele A, E, K și grupa B. Aceste vitamine pot fi găsite atât în fruct, cât și în sucul de kiwi.

Kiwi este, de asemenea, bogat în elemente. Conține magneziu, potasiu, fosfor, zinc, precum și fibre dietetice, luteină, zeaxantină. Conținutul caloric al fructelor de kiwi nu este ridicat. 100 g de fructe au doar 60 de calorii. Acest lucru înseamnă că kiwi este un aliment excelent ca parte a unei diete de slăbire.

Proprietățile benefice sănătății ale fructului kiwi

Vitaminele și mineralele din fructul de kiwi fac ca proprietățile nutriționale ale fructului să fie considerabile. Kiwi are un efect pozitiv asupra sănătății și bunăstării generale, este folosit des în produsele cosmetice. Care sunt proprietățile fructului de kiwi?

  • Facilitează digestia, reglează ritmul mișcărilor intestinale și previne constipația – toate acestea indică faptul că fructul de kiwi sprijină pierderea în greutate și lupta împotriva obezității; Proprietățile de slăbire ale fructului se datorează și prezenței fibrelor dietetice din interiorul acestuia;
  • Reglează nivelul tensiunii arteriale – kiwi este recomandat în special persoanelor cu tensiune ridicată; potasiul întâlnit în fruct, reduce tensiunea, previne formarea de cheaguri și embolii și reduce concentrația de trigliceride;
  • Previne îmbătrânirea prematură a pielii – astfel de proprietăți ale fructului de kiwi rezultă din antioxidanții (de exemplu, vitamina C), care se găsesc în fructe; în combinație cu zincul, antioxidanții întineresc și îmbunătățesc aspectul epidermei, ameliorează inflamațiile și previn formarea altor noi;
  • Minimizează riscul de cancer – s-au făcut multe cercetări în ultimii ani cu privire la prevenirea cancerului cu ajutorul fructului de kiwi; substanțele conținute în fruct trebuie să contracareze deteriorarea ADN-ului; este dovedit faptul că, cel mai adesea, kiwi minimizează incidența cancerului bucal;
  • Vindecă răcelile – kiwi este un fruct care întărește imunitatea; aceasta se datorează vitaminei C prezente în fructele de kiwi; se spune că un kiwi acoperă necesarul zilnic de vitamina C; în plus, această vitamină sigilează vasele de sânge și întărește membranele mucoase; toate acestea împiedică creșterea bacteriilor și virusurilor patogene; kiwi poate fi consumat și împotriva răcelii, atât ca măsură preventivă cât și imediat ce apare infecția;
  • Vindecă problemele digestive – consumul de kiwi este recomandat după consumarea unei mese consistente care supraîncărcă sistemul digestiv; kiwi sprijină în primul rând digestia proteinelor; consumul acestuia după masă reduce senzația de supraîncărcare și disconfort stomacal;
  • Previne constipația – fibra dietetică accelerează digestia și facilitează defecarea; kiwi are un efect ușor laxativ, motiv pentru care ar trebui introduse în dieta persoanelor care se confruntă cu tipul constipației cronice;
  • Îmbunătățește vederea – kiwi este o sursă de luteină și zeaxantină, care protejează împotriva cataractei și degenerescenței maculare.

Kiwi în cosmetică

Multe produse cosmetice sunt bazate pe kiwi. Extractul de kiwi poate fi găsit în principal în cremele de față. Acțiunea lor este hidratantă, hrănitoare și conferă strălucire tenului. Producătorii cosmeticelor oferă, de asemenea , scrub-uri pentru corp cu extract de kiwi. Aceste tipuri de preparate folosesc în principal semințe de kiwi, care exfoliază foarte bine pielea. Acasă, puteți prepara singuri strălucitoarele măști de față cu kiwi.

Kiwi
fot.pixabay.com

Atenție la alergii

La multe persoane, kiwi poate provoca alergie. Alergia la kiwi se manifestă în moduri diferite. Simptomele sale obișnuite sunt alergiile orale, cu mâncărime, usturime, umflarea limbii, a gâtului, gurii și a cavității bucale.

Cei care ar trebui să fie atenți la consumul mare de kiwi sunt persoanele care au alergie la latex. Acest fruct poate provoca o reacție încrucișată. În această situație, simptomele alergiei la latex apar după consumul de kiwi. Acest lucru se datorează faptului că fructele conțin alergeni similari. Reacțiile alergice încrucișate sunt periculoase și chiar și cele mai mici cantități de kiwi pot provoca șoc anafilactic. Trebuie să știți că fructul de kiwi poate reacționa încrucișat cu polenul de mesteacăn, secară și pelin negru, alte fructe (pepene galben, piersică, papaya, ananas și măr), susan, semințe de mac, alune și cartofi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here