Brănza de casă
fot.pixabay.com

Produsele lactate sunt un element important al unei diete sănătoase și hrănitoare. Poate fi consumat în mai multe forme. Cel mai des, consumăm lactate sub formă de lapte și produse lactate. În ultimii ani, consumul de brânză de casă a devenit o modalitate populară de a suplimenta calciul în dietă. Acest produs este disponibil în Polonia de la începutul anilor ’90. Astăzi este disponibil în mai multe versiuni: clasic, light, cu diferite completări. Popularitatea ridicată a brânzei de casă a fost influențată de dieta Dukan, adică un plan de slăbire pe baza unei diete. Cu toate acestea, după valul de popularitate pe care l-a iscat, astăzi brânza de casă se află sub lupa dieteticienilor. Brânza de vaci este sănătoasă și merituoasă?

Brânza de casă este un produs popular recomandat pentru slăbire. Oamenii care au încercat dieta Dunkan sunt în căutarea acestui tip de brânză. În cadrul acestei diete, este recomandat să mănânci un pachet de brânză pe zi. Cu toate acestea, se dovedește că consumul de brânză de casă nu este sănătos pentru organismul nostru.

Ce este brânza de casă?

Brânza de casă este mâncarea echivalentă cu cottage cheese, adică brânza americană, brânza neprinsă. Se prepară din lapte de vacă. O poți recunoaște prin consistența granulară și gustul natural.

Brănza de casă
fot.pixabay.co,

Brânza de casă este sănătoasă?

Nu există un răspuns cert la întrebarea dacă brânza de casă este sănătoasă. Totul depinde de ce produs anume căutăm. Cu cât este mai puțin procesată, cu atât mai bine. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că astăzi este dificil să eviți alimentele care nu au conservanți sau alți potențatori. Dacă lista lor este scurtă, nu trebuie să disperați. Cea mai mare parte a brânzeturilor disponibile pe piață nu este prelucrată. Compoziția lor de bază este piperul granular, smântâna și sarea. Aceasta înseamnă că brânzeturile de casă pot fi clasificate ca produse slab prelucrate, care nu afectează negativ sănătatea. 

Valorile nutritive ale brânzeturilor

Unul dintre minusurile aduse în discuție de către oameni este că brânza de casă nu conține substanțe nutritive valoroase. Se pare că nu este chiar așa. Brânza de casă are o cantitate mare de proteine. Conform majorității compoziției produsului, găsim 10-11 g de proteine în 100g. Mâncând întreaga cantitate, livrăm​​ organismului 20g de proteine. În mod evident, aceasta nu este o cantitate mare, dar contrazice teoria conform căreia brânza de casă nu merită să fie consumată.

Alți nutrienți existenți în brânza de casă sunt vitaminele B, în principal B1, B2 și B12. Calciul este, de asemenea, o componentă importantă a brânzei.

Dacă vorbim despre ingredientele brânzei de casă, nu le putem omite pe cele dăunătoare sănătății noastre. Vorbim în primul rând despre sare, care este într-o cantitate destul de mare. O cantitate mai mare reprezintă un gram de sare, ceea ce este mult, pentru că nu ar trebui să mâncăm mai mult de 5g pe zi, așa cum este recomandat.

Brânză de casă în formula light

În magazine putem găsi diverse tipuri de brânză. Sunt disponibile în versiuni clasice, precum și brânză light sau degresată. Brânza de casă în versiunea degresată / light conține cu aproximativ 40% mai puține grăsimi decât cea clasică. Deci poate părea că acesta este un produs care vă va ajuta să slăbiți mai ușor. Cu toate acestea, trebuie să știți că grăsimile sănătoase din brânza de casă nu sunt rele pentru organism. Acestea facilitează absorbția vitaminelor prezente în produs (vitaminele A, D, E și K), care sunt solubile în grăsimi.

Brănza de casă
fot.pixabay.com

Brânză de casă – mănânc sau nu mănânc? Opiniile nutriționiștilor

Majoritatea dieteticienilor consideră brânza de casă ca fiind un produs sănătos. Cu toate acestea, nu uitați că ar trebui să îl consumați în cantități limitate. Nu trebuie să fie singura dvs. sursă de proteine ​​și calciu. De asemenea, nu poate fi consumat după data de expirare. Să țineți cont că o dietă sănătoasă este cea variată și diversificată, care include produse din toate nivelurile piramidei nutriționale. Prin urmare, nu vă bazați doar pe brânza de casă când vine vorba de dieta dvs.

Cum să mănânci brânză de casă? Idei pentru cottage cheese 

Se recomandă să mâncați brânză de casă nu mai mult de două ori pe săptămână. Puteți mânca toată cantitatea atunci. De asemenea, este bine să avem în vedere că brânza de casă poate fi întotdeauna înlocuită cu o brânză cottage mai naturală.

Amintiți-vă, de asemenea, să evitați brânza de casă cu topping-uri, de exemplu, sub formă de mousse de fructe și alte potențatoare de arome. Este mult mai sănătos să alegeți brânză de casă naturală, la care adăugați o linguriță de gem cu conținut scăzut de zahăr sau miere.

Brânza de casă este un produs pe care îl puteți mânca la micul dejun, la prânz sau la cină. Pentru acest tip de brânză legume precum castraveți, roșii și arpagic se potrivesc de minune. O puteți combina, de asemenea, cu fructe proaspete și uscate sau nuci. Pe internet veți găsi, de asemenea, rețete pentru paste cu pește sau omletă cu brânză de casă și legume. Interesant este că brânza de casă poate constitui un fel de mâncare pentru prânz. Este ideal ca umplutură pentru legume, inclusiv cele la grătar. Se poate pune pe feliile de dovlecel sau vinete la grătar si asezonate cu ierburi după gust. Brânza de casă se armonizează de asemenea cu ardei sau cartofi la cuptor. Deci, după cum vedeți, brânza de vaci este delicioasă atât dulce, cât și sărată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here