Bananele sunt fructe consumate cu plăcere. Atât copiii, cât și adulții le plac. Sportivii și oamenii care practică activ sportul, optează pentru ele destul de des. Bananele sunt nu numai gustoase, dar conțin și mulți nutrienți valoroși, inclusiv minerale și vitamine. În primul rând, sunt considerate o sursă valoroasă de potasiu. Merită să știi, că medicina naturală nu numai că încurajează consumul de banane, ci și folosirea pielii fructelor. Este o soluție dovedită pentru negi, mușcături de țânțari și albirea dinților. Descoperă proprietățile bananei – însoțitorul perfect al fitness-ului.

Banana este un fruct, cunoscut de acum mii de ani. Surse spun că a fost crescut acum peste 7.000 de ani în Malaezia. Apoi a ajuns în India, Orientul Mijlociu, Africa și în sfârșit în Europa. Astăzi plantațiile de banane sunt extrem de populare. Fructele sunt cultivate în multe locuri din întreaga lume, dar în România se mănâncă banane importate.

Proprietăți nutritive ale bananelor

Un conținut ridicat de potasiu este dat ca principală valoare nutritivă a bananelor. Cu toate acestea, pe lângă acest element, în banane mai găsim magneziu, fosfor, calciu, vitaminele A, C, E, K și din grupul B. În banane există și cantități mai mici de tiamină, riboflavină, acid folic, niacină, fibre, carbohidrați, proteine. Se pare că banana constituie 25% din doza zilnică recomandată de vitamina B6 și aproape 100% din doza zilnică de potasiu.

Proprietățile de sănătate ale bananelor

Bogăția de vitamine, minerale, micro și macro elemente face ca bananele, să fie recomandate în aproape fiecare dietă. Această recomandare se datorează faptului că bananele:

  • Sunt o sursă de energie valoroasă și foarte bună; prin urmare, aceste fructe trebuie consumate după un efort fizic intens; bananele din dieta sportivului completează deficiențele de glicogen și electroliți;
  • Acestea influențează favorabil funcționarea sistemului nervos; bananele sunt datorate conținutului de vitamine B, magneziu și potasiu; compusul conținut în banane crește producția de serotonină, adică a hormonului fericirii;
  • Acestea scad tensiunea arterială datorită cantității mari de potasiu;
  • Reduc riscul de boli cardiovasculare;
  • Protejează mucoasa gastrică de efectele nocive ale sucurilor digestive și distrug bacteriile periculoase Helicobacter pylori; datorită acestui fapt, bananele ajută în tratamentul și prevenirea ulcerului peptic și a bolii de reflux gastroesofagian;
  • Prevene diareea, în special la copii;
  • Susține desacidificarea corpului;
  • Lucrează preventiv în cazul cancerului de colon și de rinichi.

Atenție la banane în dieta de reducție

Moderația consumului de banane ar trebui să fie păstrată de persoanele, care doresc să piardă kilogramele în plus. Aceste fructe conțin cantități mari de zaharuri. Mărimea medie a fructelor este raportată la 90 de calorii. Bananele au, de asemenea, un indice glicemic ridicat. Prin urmare, nu sunt recomandate pentru o dietă de slăbire, dieta persoanelor cu diabet și hipertensiune arterială.

Cum să folosești coaja bananei?

bucătărie
fot. pixabay.com

Banana este un fruct care se mănâncă fără coajă. Aceasta este, de obicei, aruncată. Merită să ne amintim însă că, coaja de banană are și proprietăți valoroase. Poate fi folosită ca:

  • Un remediu natural pentru negi și mușcături de țânțar – unflătura sau mușcătura trebuie frecată de banane spălate; acest lucru va reduce umflarea, mâncărimea și iritarea; această proprietate se datorează enzimelor conținute în banană;
  • Un agent de albire naturală a dinților – pentru ca dinții tăi să obțină o nuanță mai deschisă, frecă-le cu interiorul coajei de banană de mai multe ori pe săptămână; coaja poate, de asemenea, să ajute scăparea de tartru; Albirea dinților cu o banană este considerată inofensivă, deoarece nu conțin substanțe care dăunează smalțului.

Banane în bucătărie

Bananele din bucătărie pot fi folosite într-o varietate de moduri. De obicei, ea este o gustare sănătoasă în timpul zilei. Se mănâncă decojită. Cu toate acestea, arta culinară folosește și bananele ca bază pentru deserturi. Se pot servi la cuptor, încinse cu ciocolată ca adaos de fructe sau ca ingredient în prăjituri și fursecuri. Bananele se potrivesc și cu produse lactate – iaurt, brânză, terci. Merită să ne amintim că bananele merg bine și cu mâncărurile uscate, de exemplu orezul cu curry.

Chipsurile sănătoase și bananele uscate sunt produse populare făcute din banane. Cu toate acestea, trebuie amintit că, acestea sunt delicatese bogate în calorii, care în procesul de prelucrare își pierd în mare parte proprietățile.

Bananele pentru frumusețe

Bananele merită mâncate, dacă vrei să ai grijă de frumusețea ta. Se prepară din aceasta o mască. Sarcina lor este de a consolida, elasticiza, înmuia și reîmprospăta pielea. Măștile cu banane sunt, de asemenea, concepute pentru a calma iritațiile, a hidrata, a netezi și a îmbunătăți tonusul pielii. De asemenea, se pare că produsele cosmetice din banane, inhibă semnele îmbătrânirii pielii. Important, măștile de banane pot fi utilizate pentru toate tipurile de piele. Bananele sunt, de asemenea, folosite pentru a crea măști de păr de casă. Acestea trebuie să ajute în lupta împotriva firelor uleioase și uscate.

Dietele pe bază de banane sunt foarte multe. Acestea sunt indicate ca un fruct, care se presupune că îmbunătățește bunăstarea și susține antrenamentele intense. Sportivii profesioniști consumă banane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here