Micul dejun
fot.pixabay.com

 

Aproape toată lumea știe că micul dejun este masa de bază a zilei. Cu toate acestea, mulți oameni uită de al doilea mic dejun. Considerăm că este o masă inutilă pentru care este dificil să economisești timp. Cu toate acestea, se dovedește că al doilea mic dejun este la fel de important ca primul. Ar trebui să avem grijă nu numai de ceea ce măncâm în al doilea mic dejun, ci și când măncâm. Vezi de ce merită să investești într-un al doilea mic dejun.

Plăcinta, cafeaua, bomboanele, chipsurile sau gogoșile sunt exemple ale celor mai des consumate alimente în al doilea mic dejun. De multe ori, renunțăm complet la această masă și ne încărcăm cu o pauză lungă de la mâncare. Totuși, se dovedește că tratarea nesemnificativă a celui de-al doilea mic dejun este o mare greșeală de alimentație.

Micul dejun
fot.pixabay.com

De ce merită să iei un al doilea mic dejun?

În al doilea mic dejun ar trebui luat, în primul rând pentru că ne este foame. Între micul dejun și prânz există o pauză lungă, care este slab tolerată de corpul nostru. Acesta, începe să ceară o nouă porție de energie la 3-4 ore după ce am luat primul mic dejun. Acest lucru se datorează faptului că după acest timp nivelul glicemiei scade. Drept urmare, suntem obosiți, avem dificultăți de concentrare și atenție, mai mult supuși stresului și iritabilității. Nutriționiștii susțin că al doilea mic dejun este de a ajuta la menținerea unui nivel constant de zahăr din sânge și de a contribui la buna noastră dispoziție.

5 motive pentru a lua un al doilea mic dejun

  • Al doilea mic dejun adaugă energie
  • Gustarea oferă organismului energie pentru a lucra 3-4 ore, astfel că primul mic dejun nu garantează că vom supraviețui până la prânz fără foame; prin urmare, scopul celui de-al doilea mic dejun este să reîncarce energia și să dea putere; el rămâne activ până după-amiaza;
  • Susține slăbirea
  • Un al doilea mic dejun va ajuta la reducerea numărului de gustări între mese și la ronțăiala nesănătoasă; datorită acestui fapt, procesul de slăbire va fi mai eficient; dieteticienii subliniază că al doilea mic dejun reduce atacurile de foame restrânse în orele amiezii;
  • Va asigura bunăstarea;
  • Lipsa celui de-al doilea mic dejun poate provoca contracția bruscă a mușchilor și acumularea vaselor de sânge, ducând la dureri de cap severe; o scădere bruscă a glicemiei contribuie, de asemenea, la această afecțiune; pe lângă durerile de cap, pot apărea stări de nervozitate, descurajare și distragere;
  • Susține concentrarea și gândirea;
  • Un al doilea mic dejun este important, dacă lucrați fizic sau mental; lipsa de energie ne face să ne simțim adormiți, să reacționăm mai greu la stres, la concentrare și la gândire;
  • Suplimentează nutrienți;
  • Al doilea mic dejun vă permite să suplimentați vitamine și elemente, precum și alte substanțe nutritive importante pentru organism.

Plăcintă sau gogoașă – ce să mănânci la al doilea mic dejun

Dacă avem deja un al doilea mic dejun, alegem deseori produse cu un conținut scăzut de grăsimi și calorii. Majoritatea oamenilor mănâncă chifle, gogoși, o băutură dulce sau ciocolată în cea de-a doua gustare de după micul dejun. Aceasta este o mare greșeală! Astfel de produse nu numai că nu hrănesc organismul, dar, de asemenea, provoacă depuneri de grăsimi, iar acesta este primul pas către obezitate. Prin urmare, este recomandat să vă planificați cu atenție cel de-al doilea mic dejun. Pot fi gustări hrănitoare și sănătoase, preparate acasă. Ce produse sunt recomandate pentru cel de-al doilea mic dejun?

  • Sandvișuri integrale, de exemplu, cu brânză de vaci amestecată cu semințe de floarea soarelui, salată și ridiche sau felii de sfeclă coaptă;
  • Iaurt natural cu fructe proaspete sau uscate, cu adaos de tărățe de ovăz;
  • Omletă cu legume crude;
  • Orez cu lapte, cu adaos de fructe și caju;
  • Orez cu lapte sau ovăzul gătit în apă, condimentat cu roșii uscate, nuci și bucăți de pui, de exemplu;
  • Porridge cu banane zdrobite și semințe de nucă de cocos și mac sau cacao amar.
Micul dejun
fot.pixabay.com

De asemenea, puteți servi cocktailuri, salate și supe pentru cel de-al doilea mic dejun. Produsele consumate, cel mai bine este să fie combinate cu o cantitate semnificativă de lichid. Apa minerală normală, ceaiul cu conținut scăzut de zahăr sau sucul de fructe vor funcționa cel mai bine aici. Evitați apele aromate, nectarele și băuturile dulci, carbogazoase.

Când să mănânci al doilea mic dejun?

Al doilea mic dejun este o masă între micul dejun și prânz. Se presupune că acesta trebuie consumat nu mai devreme de 3 ore după primul mic dejun, adică în jurul orei 10-12. Acest aranjament de mese presupune că prânzul va fi servit nu mai devreme de 15-16.00.

Un al doilea mic dejun, ar trebui să fie un must-eat în timpul zilei. Atât copiii cât și adulții ar trebui să-l mănânce. Cu toate acestea, nu uitați că prânzul trebuie să fie hrănitor și sănătos. Mâncatul gustărilor bogate în calorii, de exemplu dulciuri, nu ne va aduce nimic bun, și poate provoca doar creștere în greutate. Există o mulțime de idei pentru un al doilea mic dejun sănătos – de la sandvișuri obișnuite, la salate de lux și  la cocktailuri sănătoase. Așadar, merită să pregătiți singuri al doilea mic dejun acasă și să-l luați la serviciu, școală sau la Universitate. Pregătirea sa nu durează mult timp. Dacă nu-ți amintești de luarea acestuia, setează o alarmă pe telefon la o anumită oră. Datorită acestui lucru, nu veți rata această masă importantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here